Το ΚΕΜ του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και το πρόγραμμα HELIOS διοργανώνουν την Τρίτη 21 Μαρτίου, στις 10:00, στην αυλή του Κέντρου (Ομήρου 6) την εκδήλωση «Σπάμε τον Κώδικα – Καινοτομία για ένα μέλλον που βασίζεται στην ισότητα των φύλων χωρίς ρατσισμό».

Η δράση πραγματοποιείται τον μήνα Μάρτιο, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται η Ημέρα της Γυναίκας και η Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τη διακόσμηση ενός φυσικού δέντρου της αυλής του Κέντρου μας, στολίζοντάς το με μηνύματα σε μωβ χρώμα γεμάτα συναισθήματα, ιδιότητες, χαρακτηριστικά των ίδιων των γυναικών.

Μία ομάδα Γυναικών, αποτελούμενη από μητέρες, επαγγελματίες, νοικοκυρές κ.α., με διαφορετικούς στόχους και δραστηριότητες θα μιλήσουν για τη ζωή τους, θα εκφράσουν τον εαυτό τους, τα βιώματα τους, θα καλλιεργήσουν τη θέληση, τη φιλία, την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Σκοπός της δράσης είναι η γνωριμία και η επικοινωνία γυναικών με διαφορετική κουλτούρα, αλλά κυρίως η στήριξη γυναικών που ζουν σε κοινωνικά ευαίσθητες συνθήκες.

Το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών προσπαθεί, ειδικά στις ευαίσθητες ομάδες της κοινωνίας μας όπως είναι η Γυναίκα και ιδιαίτερα η Μητέρα, να στηρίξει και συγχρόνως να μπορέσει να εκπαιδεύσει, να εξωτερικεύσει τις δυνάμεις, αλλά και τις ανάγκες που έχουν οι γυναίκες.

Αξίζει να σημειωθεί πως θα συμμετέχουν ωφελούμενες (ευπαθείς ομάδες, όπως γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες) του ΚΕΜ Δήμου Τρικκαίων.

Στον χώρο θα υπάρχει catering με καφέ που θα σερβιριστούν οι ωφελούμενες, καθώς θα μοιραστούν φυτά και κονκάρδες σε κάθε γυναίκα.

Από το γραφείο Τύπου