Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Οι μεγάλες γιορτές της χριστιανοσύνης πέρασαν, η χαρά και η κατάνυξη με την ηρεμία υποχώρησαν και η σκληρή πραγματικότητα πήρε ξανά την πρώτη θέση στην ζωή μας.

Πράγματι άδειασαν οι μεγαλουπόλεις και οι πολίτες ξεχύθηκαν στην επαρχία, για να αλλάξουν παραστάσεις και ψυχολογία και για να λατρέψουν τον Θεό.

Τώρα, όμως, γυρίζοντας έβαλαν πάλι … τα κεφάλια μέσα στην σκληρή πραγματικότητα και προσγειώθηκαν ανώμαλα.

Μια πραγματικότητα, που, έστω και για λίγο, την είχαν ξεχάσει, πνιγμένοι στις αγκαλιές και στην αγάπη των δικών τους ανθρώπων και της Εκκλησίας.

Μετά το ψήσιμο του αρνιού και το Χριστός Ανέστη μπήκανε στην σφαίρα της απελπισίας, της απανθρωπιάς, που η κοινωνία δεν την θέλει, αλλά την επιβάλλουν αυτοί που μας κυβερνούν, για να περάσουν τα αντιλαϊκά και απάνθρωπα μέτρα.

Βλέποντας και τα όσα διαδραματίζονται σε κοντινές χώρες, αισθάνονται οι πολίτες προδομένοι και εγκαταλελειμένοι.

Έτσι έχουν μια κοινωνία σε παρακμή, ένα κράτος ανύπαρκτό, χωρίς αγάπη και στοργή, για τους ανθρώπους, και φυσικά χωρίς

Ιδεώδη Ελληνικά και Χριστιανικά.

Την θέση των Αξιών και των Αρχών, την πήρε η λατρεία της σωματικής ηδονής και η απαξίωση του ανθρώπου.

Το κράτος «πρόνοια» χάθηκε προ πολλού και η σκληρή καθημερινότητα αποδεικνύει, πως αυτοί που κυβερνούν δεν εμπνέουν και είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Έχουν πάρει … διαζύγιο από τον Λαό και είναι προκλητικά απόντες.

Είναι χαμένοι μέσα στα απάνθρωπα μονοπάτια του πλουτισμού και της απανθρωπιάς, είναι χαμένοι στον κόσμο τους και ζουν την δική τους ζωή.

Η μιζέρια και η φτώχεια … δέρνουν την κοινωνία και η σκληρή πραγματικότητα οδηγεί πολλούς να σκέπτονται το «να ζει κανείς ή να μην ζει».

Τώρα, που έρχονται εκλογές, θα ξαναθυμηθούν οι πολιτικοί τους πολίτες, θα ζητήσουν την ψήφο τους, θα τους υποσχεθούν πράγματα και θαύματα και την επόμενη των εκλογών όλοι τους θα λησμονήσουν τα πάντα και θα γίνουν πάλι σκληροί, απόμακροι και απάνθρωποι.

Ας ζυγίσει πολύ καλά, αυτήν την φορά, ο Λαός το ποιόν θα ψηφίσει και γιατί θα τον ψηφίσει.

Πάντως, στους σύγχρονους… Μαυρογιαλούρους πρέπει να γυρίσει την πλάτη και να τους ρίζει… μαύρο, καθώς και στην επικίνδυνη και απάνθρωπη οικογενειοκρατία.

Η εμμονή του Μητσοτάκη να παραμείνει στην εξουσία και τα φοβικά του σύνδρομα είναι επικίνδυνα και για τα Εθνικά θέματα.

«Ξέφραγο αμπέλι» κατάντησε η φιλήσυχη και πολιτισμένη πατρίδα μας σε κάθε εγκληματική φυσιογνωμία και σε κάθε πολιτική σκοπιμότητα.

Ο Ράμα της Αλβανίας ήλθε απρόσκλητος, για να πουλήσει την πολιτική πραμάτεια του στους Αλλοδαπούς, που βρήκαν καταφύγιο και στήριξη στην Ελλάδα, ενώ οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου καταπιέζονται και χάνουν και τις περιουσίες τους, από το καθεστώς του Ράμα.

Την ίδια στιγμή η επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Άγκυρα για συνομιλίες με τον Ερντογάν, που δεν πρόκειται να αλλάξει τις Νεοοθωμανικές θέσεις και την έντονη επιδίωξη της Τουρκίας για Καζάν – Καζάν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με την «Γαλάζια Πατρίδα και την λύση «πακέτο», θεωρείται ως επίσκεψη με πολύ χαμηλές προσδοκίες και με έντονες κρυφές παγίδες, για τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Πόσο δίκαιο έχει ο Λαός που λέγει, πως «τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς».

Εάν πράγματι αληθεύει ότι ο Μητσοτάκης και ο Ερντογάν ετοιμάζουν συνυποσχετικό για το Αιγαίο, τότε αυτό θα ναι η μεγάλη προδοσία, ερήμην του Λαού.

Εθνική υποχώρηση σημαίνει ξεπούλημα των Ιερών και των Οσίων της φυλής και του Γένους.

Την κοινωνία μας δεν την ταράζουν μόνο η «απόβαση» του Ράμα με Υπουργούς και Βουλευτές στην Αθήνα, την στιγμή, που ο Φρέντι Μπελέρη, είναι φυλακή κι όχι Δήμαρχος Χειμάρρας, όπως τον εξέλεξε ο Λαός και η μετάβαση του Μητσοτάκη στην Άγκυρα, την ώρα που οι Ορθόδοξες Εκκλησίες γίνονται Τζαμιά και ο Σουλτάνος, ψάχνοντας για Ενέργεια, θέλει το μισό Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τους πολίτες τους τρομοκρατεί και η επικίνδυνη άνοδος της προεκλογικής εκστρατείας.

Βαδίζουμε ένα προεκλογικό Γολγοθά, που χτύπησε … κόκκινο με ένα Πρωθυπουργό βαθειά διχαστικό και επικίνδυνα τοξικό.

Τα παίζει όλα για όλα, προκειμένου να αποφύγει το βέβαιο… Βατερλό, με μια εμφάνιση χωρίς αφήγημα δηλ. χωρίς πρόγραμμα, κάνοντας ακόμη λόγο για αποσταθεροποίηση της χώρας, εάν ο ίδιος απομακρυνθεί από την Εξουσία.

Σε πρόσφατη συνέντευξη, επιτέλους, παραδέχθηκε την δραματική Ακρίβεια και είπε, πως δεν πρόκειται να δώσει στους συνταξιούχους τον 13ο και 14ο μισθό, που τον έκοψε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όταν ήταν στο ΣτΕ.

Σ’ αυτόν τον οικονομικό «Καιάδα» μας έρριξε η άφρωνα πολιτική, όσων κυβέρνησαν των χώρα μας και η κλοπή του Δημοσίου Χρήματος, χωρίς ποτέ κανένας να πάει φυλακή. Η σύγχρονη «κλεφτουριά» κατέστρεψε την πατρίδα.

Δεν, είπε όμως, ότι κι αυτός ψήφισε τα καταστροφικά Μνημόνια, κι αυτός ήταν Υπουργός, όταν διώχθηκαν χιλιάδες Δημόσιοι Υπάλληλοι, με εντολή της Μέρκελ και του Σόιμπλε.

Ο Πρωθυπουργός είναι «ξεχασιάρης», αφού δεν λέγει τίποτε για την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, των Μ.Μ.Ε. και την αναδιανομή του πλούτου.

Μοιράζει χρήματα στους Ολιγάρχες και στερεί το ψωμί από την πλειοψηφία του Λαού.

Πέρασε με το «έτσι το θέλω» τον νόμο των ομοφυλοφίλων, χωρίς να τον έχει σε κανένα προεκλογικό πρόγραμμα, και χτύπησε βαθειά την Εκκλησία και τους πιστούς Χριστιανούς.

Τώρα γυρίζει από εκκλησία σε εκκλησία, με απαράδεκτη ενδυμασία, ενώ συμμάχησε με τον Προκαθήμενο, για να ανατρέψει το βαρύ κλίμα.

Κυκλοφορεί τελευταία ένα βιντεάκι στα Μ.Μ.Ε. όπου ο Πρωθυπουργός μιλάει άσχημα για ένα δημοσιογράφο και εκδότη εφημερίδας και ο δεύτερος σέρνει τα «εξ αμάξης» τόσο γι’ αυτόν, όσο και για την οικογένεια Μητσοτάκη.

Εάν, τα όσα καταγγέλει ο δημοσιογράφος, αληθεύουν, έστω και στο ελάχιστο, τότε είναι ντροπή για την χώρα, που ένας τέτοιος πολιτικός είναι Πρωθυπουργός. Γεγονός είναι πως τα διλήμματα, που βάζει ο Μητσοτάκης «ή εγώ και η σταθερότητα» ή άλλος και η αστάθεια, μας θυμίζουν την παλαιομοδήτικη τακτική με το «ή εγώ ή τα τάκνς», γι’ αυτό η κοινωνία δεν τα λαμβάνει υπ’ όψην.

Ο Πρωθυπουργός αισθάνεται πως η …καρέκλα… τρίζει και φοβάται μήπως δεν θα ναι αυτός, που θα διαχειρισθεί τα 36 δις, τουπακέτου Ανάκαμψης.

Η κοινωνία τον θεωρεί υπεύθυνο για την αυταρχική και αντιδημοκρατική του συμπεριφορά, για την Ακρίβεια, για τον ολέθριο νόμο των ομοφυλοφίλων, για το έγκλημα των Τεμπών, για την βιβλική καταστροφή της Θεσσαλίας, για την διάλυση του κράτους, μέρα μεσημέρι … κελαηδούν τα καλάσνικοφ στην Αθήνα, για την απαξίωση του Ε.Σ.Υ. και της Παιδείας, για την χειραγώγηση των Μ.Μ.Ε., της Παιδείας, και της Δικαιοσύνης και για το κατάντημα της Ελλάδας.

Πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ ανέδειξε την τραγική … θέση των νοικοκυριών, αφού 6 στα 10 σπίτια, μόλις τα βγάζουν πέρα, κάνοντας … σκυλίσια ζωή, ενώ ο μισθός και η σύνταξη φτάνουν για 15-20 ημέρες.

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα ναι «το κρεβάτι του προκρούστη» για τον Μητσοτάκη, που ξέχασε τρία πράγματα, πρώτον ότι κυβερνά ανθρώπους. Δεύτερον ότι κυβερνά με βάση τους νόμους και τρίτον ότι δεν θα κυβερνά για πάντα, όπως έλεγε ο φιλόσοφος Αγάθων (450-400 π.Χ.).

Η φράση από την Καινή Διαθήκη (πράξεις ΚΣΤ/4) που είπε ο Ιησούς προς τον μετέπειτα Απόστολο Παύλο, όταν ως Ρωμαίος στρατιώτης εδίωκε τους Χριστιανούς, «Σαούλ – Σαούλ τι με διώκεις σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν» δηλ. «είναι οδυνητό να κλωτσάς πάνω στα καρφιά» ισχύει απόλυτα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το κακό που έκανε στην Εκκλησία και την κοινωνία με τον νόμο του «γάμου» των ομοφυλοφίλων.

Στην ζωή ο,τι σπέρνεις αυτό κα θερίζεις, όποιος κι αν είσαι, όποια θέση κι αν κατέχεις.