Σε 24ωρη γενική απεργία προχωρούν σήμερα Πέμπτη, 16 Μαρτίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως τονίζει, στο κάλεσμα που απευθύνει η ΓΣΕΕ, «όλες οι ζωές μετράνε», ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση που έλαβε από το Γενικό Συμβούλιο, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανδημοσιοϋπαλληλικής Πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 16 Μαρτίου, κατεβάζοντας «ρολά» στο Δημόσιο.

Απεργία κηρύχθηκε και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, με απόφαση που ελήφθη στο 28ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Στα Τρίκαλα, εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου φορέα, σωματεία, συνδικάτα, συλλογικότητες θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στις 12 και στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. 

Kλειστά σχολεία

Την ίδια ώρα, κλειστά θα μείνουν τα σχολεία την Πέμπτη 16 Μαρτίου, καθώς η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στάση εργασίας στα εμπορικά καταστήματα της πόλης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων αποφάσισε τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις με δίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 14:00, ακολουθώντας την απόφαση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας. 

Αποχή μελών Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων και σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων

Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων θα απέχουν από τα καθήκοντά τους σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου, σε ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ταχείας διερεύνησης των αιτιών του δυστυχήματος και απόδοσης ευθυνών.

Ταυτοχρόνως, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ., στις 8:30 το βράδυ θα πραγματοποιήσουν σιωπηρή διαμαρτυρία έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων. 

Στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων στηρίζει τις κινητοποιήσεις που γίνονται με αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών. Εύχεται ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ.

trikalaenimerosi.gr