Πιστοποιήθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, η ολοκλήρωση της επένδυσης της ΒΙΟΣΑΛ που αφορούσε στην επέκταση της δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής ορεκτικών σαλατών και παρομοίων ειδών διατροφής της εταιρείας στα Τρίκαλα, καθώς και την έναρξη της παραγωγικής της λειτουργίας.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η ημερομηνία ολοκλήρωσης της επένδυσης ήταν η 3η Αυγούστου 2022, ενώ το συνολικό οριστικοποιούμενο επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος της επένδυσης ανήλθε στο ποσό των 602.478,60 ευρώ, με το 55% του ποσού αυτού (331.363,23 ευρώ) να χορηγείται στην εταιρεία ως ενίσχυση με τη μορφή της ωφέλειας φορολογικής απαλλαγής. Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης, η δυναμικότητα της μονάδας της ΒΙΟΣΑΛ έχει ως εξής: Τζατζίκι: 262.577 Κιλά/ Έτος. Τυροσαλάτα: 266.928 Κιλά/ Έτος. Χτυπητή: 273.327 Κιλά/ Έτος. Μελιτζανοσαλάτα:130.000 Κιλά/ Έτος. Ταραμοσαλάτα: 122.875 Κιλά/ Έτος. Ρώσικη: 82.015 Κιλά/ Έτος Κέτσαπ: 74.000 Κιλά/ Έτος. Μουστάρδα: 66.800 Κιλά/ Έτος. Σάλτσες, μαγιονέζα, μεσογειακά εδέσματα κλπ: 310.000,00 Κιλά/Έτος. Σάλτσα BBQ: Μηδενική παραγωγή.
Η ΒΙΟΣΑΛ άρχισε να δραστηριοποιείται στο χώρο της τυποποιημένης σαλάτας το 1985, με ιδρυτή τον αείμνηστο Γιώργο Ζαραμπούκα. Σήμερα συνεχιστές είναι οι άνθρωποι της οικογένειάς του, με μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα 2.500 τ.μ. και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Η ΒΙΟΣΑΛ παράγει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων τα οποία διανέμει, με ιδιόκτητα αυτοκίνητα αλλά και μέσω αντιπροσώπων, σε σημεία πώλησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Σπύρος Πιστικός Foodreporter)