Συνάδελφοι, συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα που δίνουμε εδώ και τρεις εβδομάδες για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας. Καλούμε όλους του αγρότες να συμμετέχουν στις δράσεις που θα αναπτύξουμε τις επόμενες μέρες στα πλαίσια της συνέχειας και κλιμάκωσης του αγώνα μας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων "Η Άνοιξη". 

Έτσι, σύμφωνα με τις αποφάσεις της αύριο Δευτέρα στις 18:30 το απόγευμα οι αγρότες θα συναντηθούν με τα τρακτέρ τους στον κόμβο Καλαμπάκας (ΟΑΕΔ) και με πορεία θα φτάσουν μέχρι το κέντρο της πόλης. 

Την Τρίτη στις 11:30 το πρωί θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κόμβου Μεγαλοχωρίου. 

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης. Αυτά αποτελούν υπεκφυγή και κοροϊδία. Μένουμε στο δρόμο, παλεύουμε, διεκδικούμε:

-- Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως: Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου πετρελαίου, πλαφόν 7 λεπτά/KWh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.

-- Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ.

-- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.

-- Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.

-- Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουν εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες τους.

-- Εργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.