Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 10 Δεκέμβρη, πολιτική εκδήλωση των Τομεακών Οργανώσεων του ΚΚΕ  στα Τρίκαλα για την εξέγερση του Φλεβάρη του 1925. Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου η συγκεκριμένη εκδήλωση , που έγινε στο πολύκεντρο του δήμου Τρικκαίων (έναντι της ΔΕΗ) , ήταν  ενταγμένη σε  μια σειρά εκδηλώσεων  του ΚΚΕ στο νομό των Τρικάλων αλλά και πανελλαδικά με σκοπό την ανάδειξη των επίκαιρων διδαγμάτων των λαϊκών αγώνων, που είναι συνυφασμένοι με την 97 χρονη ζωή και δράση του ΚΚΕ.
Η εκδήλωση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών συντοπιτών μας , ιδιαίτερα των νεότερων σε ηλικία που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πλευρές απο τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την πολιτική ομιλία από το Διονύση Αρβανιτάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην ομιλία του, ο Δ. Αρβανιτάκης στάθηκε ,μεταξύ άλλων , « στις ιστορικές συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στην Ελλάδα, εκείνη την περίοδο, το ρόλο του νεαρού τότε Κομμουνιστικού Κόμματος στην οργάνωση των αγώνων του λαού, στις αντιθέσεις ανάμεσα στην αστική τάξη εκείνη την εποχή και στον τρόπο που εκφράζονταν αλλά και στο γεγονός πως η αστική τάξη για να εμποδίσει τη δράση την κινητοποίηση του λαού , δε διστάζει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα. Δε διστάζει να καταστείλει  με κάθε τρόπο τους αγώνες, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη στάση της απέναντι στο Κομμουνιστικό Κόμμα.» 
Στην εκδήλωση τονίστηκε πως εξέγερση το Φλεβάρη του 1925, πριν από 91 ακριβώς χρόνια, συνιστά μια αγωνιστική στιγμή - κρίκο στην αλυσίδα της ταξικής, λαϊκής πάλης στην Ελλάδα με πρωτοπορία το ΚΚΕ. Πάλης που ενίοτε έπαιρνε και τη μορφή ξεσηκωμού ή ακόμη και τοπικών εξεγέρσεων , όπως εξελίχτηκε αυτή η κινητοποίηση , με σφοδρή σύγκρουση εργατών, ή εργατών - αγροτών από τη μια μεριά και του αστικού κράτους με τους μηχανισμούς καταστολής των αγώνων από την άλλη.


Το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει ξεχωριστή συμβολή στην προσπάθεια οργάνωσης των εργατών και αγροτών. Τόσο μέσα από την καθοδήγηση της Ένωσης Παλαιών Πολεμιστών που συγκροτήθηκε από τους εργάτες και αγρότες ακτήμονες, που συμμετείχαν στους πολέμους που είχαν προηγηθεί, και επιστρέφοντας διεκδικούσαν την επιβίωση τους, όσο και μέσα από το Εργατικό Κέντρο της πόλης.
Η ένωση Παλαιών Πολεμιστών και το Εργατικό κέντρο  αποφασίζουν τη διοργάνωση συλλαλητηρίου τη Δευτέρα 2 Φλεβάρη, ύστερα από τα γεγονότα στο Καστράκι  και προετοιμάζονται εντατικά για την οργάνωσή του. Χιλιάδες προκηρύξεις κυκλοφορούν στα χωριά και καλούν σε μαζική συμμετοχή.Στα Τρίκαλα  στις 2 Φλεβάρη το μεσημέρι, οι εργάτες βγήκαν από το Εργατικό Κέντρο με μαύρες σημαίες και πανό με συνθήματα. Οι αγρότες που είχαν κατέβει οργανωμένα  από τα χωριά τους, ενώθηκαν μαζί τους και έγινε συγκέντρωση στην πλατεία. Οι αγρότες διεκδικούσαν τη γη που τους ανήκε και που καλλιεργούσαν οι ίδιοι απο γενιά σε γενιά. Είχε προηγηθεί ο ξεσηκωμός του λαού στο Καστράκι Καλαμπάκας και  η κατάληψη από τους αγρότες των κτημάτων που τα μοναστήρια της περιοχής τους  είχαν κλέψει επί Τουρκοκρατίας.
 Ακολούθησε ιστορικό αφιέρωμα με  «επενδυμένο» με καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στο αφιέρωμα συμμετείχαν οι μουσικοί, Γ. Πέτρου (κιθάρα, φωνή), Π. Μαγκλάρας (πιάνο), Ν. Τσιμπίδας (κλαρίνο) και Θ.Μούτος (τουμπερλέκι)