Η στιγμή που ο Δήμαρχος Τρικκαίων, ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων, οι παριστάμενοι μέλη των συλλόγων ΑμεΑ των Τρικάλων χειροκρότησαν το ζεύγος Μπάμπη και Γιάννα Δεληλίγκα, είναι η στιγμή που γράφεται με χρώματα χαράς και ελπίδας στην τρικαλινή ιστορία.
Οι δύο ιδιώτες δώρισαν έκταση 11 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας τους, στον Δήμο Τρικκαίων, προκειμένου αυτός να δημιουργήσει χώρο φιλοξενίας και διαβίωσης παιδιών με αναπηρία. Και την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, η υπογραφή για την επίσημη δωρεά στο γραφείο του Δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου, στολίστηκε από τα χειροκροτήματα. 
Ο ίδιος ο Μπάμπης Δεληλίγκας δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τις φράσεις του, καθώς, έμφορτος συγκίνησης, ολοκλήρωνε ένα τεράστιο έργο, μια δωρεά ουσίας για τα παιδιά ΑμεΑ των Τρικάλων. Ευχαρίστησε, όμως, κυρίως και πρωτίστως, τη σύζυγό του Γιάννα, που «σφράγισε την επιθυμία μου για αυτή τη δωρεά». Και μόλις αναφέρθηκε στην ιδιοκτησία της οικογένειας από το μακρινό 1896, δάκρυσε.
Κάπου εκεί, ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπενθύμισε όσα εξέφρασε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, στις 18 Σεπτεμβρίου 2018 (όταν σύσσωμο το Σώμα ευχαριστούσε τους δύο δωρητές): Είστε πλέον η πιο πολύτεκνη οικογένεια των Τρικάλων, είπε, απευθυνόμενος στο ζεύγος Δεληλίγκα. Και επεσήμανε ότι πλέον, είναι υποχρέωση του Δήμου και της Περιφέρειας από κοινού, να ολοκληρώσουν σύντομα τα έργα ανέγερσης της μονάδας φιλοξενίας παιδιών ΑμεΑ, για βελτίωση της διαβίωσής τους.
Εξάλλου στον χώρο των 11 στρεμμάτων, θα δημιουργηθεί μια μονάδα ικανή να φιλοξενεί παιδιά προς διευκόλυνση των ίδιων και των οικογενειών τους. Και πιο δίπλα, ένα εκκλησάκι για τον Αγιο Βασίλειο. Η ιδιοκτησία βρίσκεται επί της οδού Πατουλιάς, πολύ κοντά στον περιφερειακό δρόμο των Τρικάλων και με πρόσθετα ποσά, που πλήρωσαν οι δωρητές, ήταν έτοιμη να αλλάξει χέρια. Πλέον ο Δήμος Τρικκαίων ,αφού από την πλευρά του προέβη τάχιστα σε όλες τις διαδικασίες σχετικά με τα ιδιοκτησιακά και νομικά ζητήματα, ξεκινά την ολοκλήρωση αυτού του πολύ μεγάλου σε κοινωνικό επίπεδο έργου.
Η υπογραφή των συμβολαίων έγινε παρουσία της συμβολαιογράφου κ. Βάσως Ζουρνατζή και ενώπιον του δικηγόρου κ. Βαγγ. Δεληλίγκα. Όμως η ουσία βρίσκεται στην παρουσία των μελών των ΔΣ όλων των συλλόγων ΑμεΑ των Τρικάλων: Αρωγή, Ελπίδα, Συμπαράσταση. Τα μέλη των οποίων εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τους δωρητές Μπάμπη και Γιάννα Δεληλίγκα και τόνισαν τη σημασία της για όλα τα παιδιά ΑμεΑ. Επισημαίνεται ,ακόμη, ότι στόχος είναι, να δημιουργηθεί ενιαίος φορέας από τους συλλόγους, προκειμένου η συνεργασία στην πράξη, να οδηγήσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά.
Παρών, επίσης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ψύχος, επί θητείας του οποίου ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε αυτό το πρώτο βήμα για ένα μεγάλο έργο.
Ολη αυτή η διαδικασία, ουσιαστικά κράτησε μόλις έναν χρόνο: στις 24 Απριλίου 2018 ανακοινώθηκε στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων η πρόθεση για τη δωρεά, στις 5 Απριλίου 2019 υπογράφτηκαν τα συμβόλαια. Παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες, η επιθυμία του Δημάρχου και σύσσωμου του Δήμου, εκφράζοντας τον τρικαλινό λαό, ήταν να προχωρήσει άμεσα κάθε σχετική διαδικασία.
Η δε εικόνα της υπογραφής των συμβολαίων είναι συμβολική: ακριβώς κάτω από τις φωτογραφίες δύο πολύ μεγάλων δωρητών του Δήμου Τρικκαίων, των Ιωάννη Ματσόπουλου και Αριστοτέλη Αντωνίου, το ζεύγος Δεληλίγκα στέκεται ισάξια, δείχνοντας τον δρόμο της κοινωνικής προσφοράς προς τις μελλοντικές γενιές. Τονίζεται έτσι, ότι οι δωρεές προς όφελος των συμπολιτών, έγιναν θεσμός στα Τρίκαλα, με την κοινωνία να σέβεται και να τιμά τα ίδια της τα μέλη.