Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη οδοντοθεραπεία υπό γενική αναισθησία σε ΑμεΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην οδοντοθεραπεία των ΑμεΑ, στην πόλη των Τρικάλων.
Oπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της διοίκησης του Νοσοκομείου "για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε οδοντοθεραπεία υπό γενική αναισθησία σε ΑμεΑ που περιελάμβανε δύο εξαγωγές και τέσσερις εμφράξεις.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την κάτωθι ομάδα του Νοσοκομείου:
– κ. Κατσικογιάννη Νικόλαο, Διευθυντή Οδοντίατρο
-Ντούβλη Στυλιανή, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας, Επιστημονικά Υπεύθυνη Αναισθησιολογικού,
– κ. Κεσόγλου Κων/νο, Διευθυντή Αναισθησιολόγο,
– κ. Πλατογιάννη Στυλιανή, Επικ. Οδοντίατρο,
– κ. Κοτζακοσίδη Κοσμά, Προϊστάμενο Χειρουργείου,
– κ. Φάλια Γεωργία, Υπεύθυνη Νοσηλεύτρια Αναισθησιολογικού
– κ. Κωφού Όλγα, Νοσηλεύτρια Χειρουργείου,
– κ. Γιαννίτση Βασιλική, Νοσηλεύτρια Χειρουργείου,
– κ. Παπαγεωργίου Ελένη, Νοσηλεύτρια Χειρουργείου
Το Νοσοκομείο Τρικάλων, βρίσκεται στο πλάι των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) αλλά και στις οικογένειες τους, αναγνωρίζει το μεγάλο και δυσεπίλυτο πρόβλημα της οδοντιατρικής περίθαλψης των ΑμεΑ και προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις να βρει μία λύση.
Είναι ηθικό όλοι, φορείς και πολίτες, να σταθούμε δίπλα στην ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα αλλά και στις οικογένειές τους.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ΑμεΑ μπορεί να αντιμετωπισθεί με τοπική αναισθησία ή καταστολή, οι οποίες προτιμώνται έναντι της γενικής αναισθησίας. Σε μη συνεργάσιμα όμως άτομα, η οδοντιατρική αντιμετώπιση επιτυγχάνεται μόνο με την μέθοδο της γενικής αναισθησίας.
Γενικά, η μέθοδος της γενικής αναισθησίας, όταν συνδυάζεται με το σωστό σχεδιασμό της θεραπείας και με την απαιτούμενη εμπειρία και συνεργασία της επεμβαίνουσας οδοντιατρικής, ιατρικής και νοσηλευτικής ομάδας, δίνει τη δυνατότητα παροχής ασφαλούς, αποτελεσματικής και ολοκληρωμένης ποιοτικής θεραπείας στα ΑμεΑ σε μία και μόνη συνεδρία.
Τα άτομα με ειδικές ανάγκες αξίζουν ίσης μεταχείρισης και πρόσβασης στις κοινωνικές ή ιατρικές υπηρεσίες σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.
Η Διοίκηση του Γ.Ν. Τρικάλων, ευχαριστεί θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συνέβαλε στην πραγματοποίηση της σημερινής επέμβασης."