Σαν σήμερα συμπληρώθηκαν 37 χρόνια από την ενθρόνηση του πρώην Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Αλεξίου.

Στην ανακοίνωση της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών αναφέρονται τα εξής:

Ημέρα συμπληρώσεως τριάντα επτά ετών από την ενθρόνισή του ως Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών η 21η Οκτωβρίου 2018 για τον Γέροντα Μητροπολίτη Αλέξιο.
Η πορεία του στην Εκκλησιαστική μας Επαρχία, ξεκινάει τήν 1η Οκτωβρίου 1981, όταν ο Επίσκοπος Διαυλείας Αλέξιος, εκλέγεται κανονικώς από το Σεπτό Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Μητροπολίτης Τρίκκης καί Σταγών.
Η ενθρόνιση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ενθουσιώδες πανηγυρικό κλίμα. Η υποδοχή έγινε μπροστά στο Νομαρχιακό Μέγαρο. Ακολούθησε λαοπληθής πομπή προς τόν Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου έλαβε χώρα η τελετή της Ενθρονίσεως.
Έκτοτε από το 1981 μέχρι και την παραίτησή του το 2015 ανάλωσε τον εαυτό του στην διακονία του ενεπιστευθέντος αυτώ περιουσίου λαού του Θεού αθόρυβα, πλην όμως δημιουργικά, καλύπτοντας όλες τις πτυχές της εκκλησιαστικής ζωής και δράσης. Έχοντας κυριολεκτικά οργώσει την επαρχία των Τρικάλων όλα αυτά τα έτη ποιμαντορίας κατόρθωσε να αφουγκραστεί τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής και προσπάθησε να δώσει λύσεις στα ανακύπτοντα εκάστοτε προβλήματα.
«Πολυχρόνιον ποιήσαι Κύριος ο Θεός τόν Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην καί πατέρα ημών, κύριον κύριον Αλέξιον. Κύριε φύλαττε αυτόν εις πολλά έτη».