Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων πήραν μέρος στη 2η εκπαιδευτική συνάντηση του προγράμματος Erasmus + «SODART - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ» που πραγματοποιήθηκε στο Σζομπαθέλυ της Δυτικής Ουγγαρίας από 4 έως 8 Δεκεμβρίου του 2017. Σκοπός του προγράμματος είναι η στήριξη των μαθητών που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες και η παράλληλη εκπαίδευση των εκπαιδευτικών με καλές πρακτικές που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την ποιότητα των μεθόδων διδασκαλίας.
Η συνάντηση αυτή φιλοξενήθηκε από το EOTVOS LORANDUNIVERSITY που είναι ένα από τα μεγαλύτερα ουγγρικά δημόσια ερευνητικά πανεπιστήμια με έδρα τη Βουδαπέστη και περιελάμβανε εκπαίδευση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών σε μια σειρά από καλές πρακτικές στη διδασκαλία των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Συγκεκριμένα η εκπαίδευση αφορούσε στην υιοθέτηση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, όπως η χρήση της διάφορων παιγνιδιών που ενσωμάτωναν ζωγραφική, μουσική και χορό με στόχο την κατανόηση βασικών μαθησιακών εννοιών και  κινητοποίηση της κριτικής σκέψης των μαθητών.
Παράλληλα έγιναν επισκέψεις σε συγκρότημα που στεγάζει όλα τα σχολεία ειδικής αγωγής της πόλης του Σζομπαθέλυ για να δουν οι συμμετέχοντες στην πράξη πως εφαρμόζονται τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ουγγαρία και ποιες μέθοδοι διδασκαλίας ακολουθούνται για αυτούς τους μαθητές.  Επίσης είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν συναυλία από την ορχήστρα του ειδικού σχολείου που είχε οργανωθεί στα πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Σε αυτή την εκπαιδευτική συνάντηση συμμετείχαν μία εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής και ένας διοικητικός υπάλληλος αρμόδιος για  θέματα Ειδικής Αγωγής από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και δύο εκπαιδευτικοί από το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, καθώς επίσης και εκπαιδευτικοί από τα παρακάτω σχολεία των εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
•    Ακαδημία Ανθρωπιστικών και Οικονομικών σπουδών του Λοτζ της Πολωνίας (AkademiaHumanistyczno-Ekonomiczna w Lodzi)
•    IMKB ZUBEYDE HANIM MESLEKI VE TEKNIK ANADOLU LISESI, επαγγελματικό Λύκειο στην Κόνυα της Τουρκίας που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος αυτού.
•    EOTVOS LORAND UNIVERSITY, ένα από τα μεγαλύτερα ουγγρικά δημόσια ερευνητικά πανεπιστήμια με έδρα τη Βουδαπέστηπου φιλοξενούσε τη συνάντηση.
•      ΙSS “RosaLuxemburg”,  δημόσιο σχολείο Δ/θμιας Εκπαίδευσης με έδρα το Μπάρι της Ιταλίας.
•     «ΚaratayGuidanceandResearchCenter” , Οργανισμός που παρέχει υπηρεσίες καθοδήγησης και συμβουλευτικής σε όλους τους τύπους σχολείων.
•      Πανεπιστήμιο "SelçukUniversity" της Κόνυα στην Τουρκία.
Η τελευταία συνάντηση στο πλαίσιο του διετούς προγράμματος SODARTθα γίνει στο Ικόνιο της Τουρκίας τον ερχόμενο Μάιο.