Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο δήμο Πύλης  διοργανώνουν ιστορικοπολιτική εκδήλωση , με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Η εκδήλωση  είναι μέρος της συνολικότερης δραστηριότητας μπροστά στην συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μάη, στις 8μμ , στην Πύλη , στην καφετέρια «Λέων».
Στην εκδήλωση :
●  Θα προβληθεί ιστορικό ντοκιμαντέρ με φωτογραφικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα για το ΔΣΕ.Μεγάλο τμήμα του ντοκιμαντέρ προέρχεται από φωτογραφικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που για πρώτη βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το ντοκιμαντέρ έγινε πράξη μετά από πολύμηνη και κοπιαστική προσπάθεια ομάδας σκηνοθετών, αξιοποιώντας  σπάνιο ιστορικό υλικό  από το αρχείο του Κόμματος. Η ταινία πιάνει το νήμα από τις μέρες της Απελευθέρωσης, τον ηρωικό Δεκέμβρη, την απαράδεκτη Συμφωνία της Βάρκιζας, την τρομοκρατία και τις αποφάσεις του ΚΚΕ. Τα πλάνα δένουν τη δράση του ΕΛΑΣ με το κίνημα στις πόλεις, την Ελεύθερη Ελλάδα, την απαράγραπτη προσφορά του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν έλυσε έγκαιρα το πρόβλημα της εξουσίας.
Μελετάται η οικονομική κατάσταση της εποχής, οι επιδιώξεις της άρχουσας τάξης και των ξένων συμμάχων της, καθώς οι  θεωρητικές επεξεργασίες του ΚΚΕ εκείνη την περίοδο.
●  Θα γίνει παρουσίαση του ιστορικού-φωτογραφικού Λευκώματος εκδόσεως της  Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ  : «Στιγμές απο την ιστορία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη Θεσσαλία»
Η παρουσίαση θα γίνει από το Σωτήρη Σωτηρόπουλο, Γραμματέα της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ