Οι μαθητές της Α΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας στα πλαίσια των μαθημάτων Διαχείριση Φυσικών Πόρων και Καλλιτεχνική Παιδεία είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, την εταιρεία «Μανιτάρια Τρικάλων» και το Αρχαίο κάστρο Καλλιθήρου Καρδίτσας.
Στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν την πλούσια συλλογή ενδημικών και αποδημητικών πτηνών που ζουν κυρίως στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλες ηπείρους. Είδαν ακόμη τη συλλογή των θηλαστικών του μουσείου που αποτελείται κυρίως από ζώα της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενώ δεν ήταν λίγα εκείνα που συναντώνται σε άλλες ηπείρους.
Το Μουσείο ακόμη διαθέτει μια πλουσιότατη συλλογήΜανιταριών. Αποτελείται από γλυπτά μανιτάρια κατασκευασμένα ένα προς ένα, διατηρώντας ταυτόχρονα απόλυτη ομοιότητα χρώματος, σχήματος και μεγέθους. Τα μανιτάρια παρουσιάζονται σε τρεις φάσεις της ανάπτυξής τους, έτσι ώστε ο επισκέπτης να διαμορφώνει μια πλήρη εικόνα του κύκλου ζωής τους.
Στη συνέχεια οι μαθητές πήγαν στην εταιρεία «Μανιτάρια Τρικάλων» η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή μανιταριών πλευρώτους στον Παλαιόπυργο Τρικάλων. Εκεί ο υπεύθυνος της επιχείρησης κ. Κολώνας Ηλίας ενημέρωσε του μαθητές για τον τρόπο παραγωγής και εμπορίας μανιταριών. Οι μαθητές είδαν από κοντά πως κατασκευάζονται τα υποστρώματα – Bloc- μανιταριών, πως ωριμάζουν και πως τελικά παράγεται αυτό το νόστιμο και θρεπτικό τρόφιμο.  
Η διδακτική επίσκεψη έκλεισε με την επίσκεψη των μαθητών στο αρχαίο κάστρο Καλλιθήρουμε τα ερείπια της πόλης που ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 4ου αι. π.Χ. και  βρίσκεται στο λόφο του Αγίου Αθανασίου με την ομώνυμη  εκκλησία που χρονολογείται από το 1878.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές του σχολείου Νομικός Αναστάσιος, Μαϊμάνη Χρυσούλα και Τσίνας Παναγιώτης.