Με ανακοίνωσή του ο Γιάννης Καλογρίτσας δηλώνει ότι αποχωρεί από την προσπάθεια οριστικής απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται». Ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει». Νωρίτερα η εταιρεία του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, η διαφάνεια των οικονομικών της οποίας τελεί υπό το μικροσκόπιο των αρχών τους τελευταίους μήνες και έχει πυροδοτήσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση, δήλωσε αδυναμία να καταβάλει την πρώτη δόση
Η εταιρεία απέστειλε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ζητώντας 48ωρη παράταση της προθεσμίας, κάτι που ωστόσο δεν είναι εφικτό βάσει των όρων της προκήρυξης του διαγωνισμού.
Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή εξέλιξη αυξάνει τα ερωτήματα σχετικά με τους όρους διαφάνειας και ελέγχου των διαγωνιζόμενων για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και, φυσικά, για το ρόλο που αυτοί, πραγματικά, είχαν κατά την διαδικασία που προηγήθηκε στο κτήριο της Γ.Γ. Ενημέρωσης.