Σε όλους μας έχει τύχει να ξέρουμε ότι ήρθε η ώρα για το τελευταίο αντίο αλλά να μην ξέρουμε τον κατάλληλο τρόπο για να το πούμε.

O χωρισμός είναι ένα δύσκολο κεφάλαιο. Για την ακρίβεια πολύ δύσκολο. Πολλές φορές αυτό που αγνοούμε είναι πως δεν πονάει μόνο αυτός που τον χωρίζουν αλλά και αυτός που χωρίζει. Και πως άλλωστε να φύγεις από κάτι που αγαπάς χωρίς πόνο;

Μήπως πρέπει να στείλεις γράμμα με περιστέρι; Ή μήπως πρέπει να μαζέψεις τα πράγματά σου κρυφά την ώρα που κοιμάται και να φύγεις στο Νεπάλ; Όποια και αν είναι η εναλλακτική που έχεις σκεφτεί, αν περικλείει κάτι από τα παραπάνω μάλλον πρέπει να αλλάξεις τακτική.

Τελικά υπάρχει ο κατάλληλος τρόπος να χωρίσεις ή όλα είναι μάταια;

Παρακάτω θα βρεις μερικές απλές και αρκετά χρήσιμες συμβουλές για να καταφέρεις να βγεις από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεσαι. Μην ξεχνάς πως η ζωή είναι μικρή και πως είναι πολύ καλύτερο να κάνεις όσο πιο γρήγορα μπορείς αυτό που θα σε πάει παρακάτω.

1. Μην καθυστερείς

Όπως ανέφερα και παραπάνω η ζωή είναι μικρή και το καλύτερο που έχεις να κάνεις από τη στιγμή που βεβαιωθείς πως εσείς οι δύο δε μπορείτε να πάτε παρακάτω είναι να σταματήσεις αυτή τη σχέση. Καμία καθυστέρηση δε θα κάνει πιο ήπιο και πιο κατανοητό έναν χωρισμό. Σε διαβεβαιώ.

2. Πες το από κοντά

Ξέχασε τις ιδέες για τα email και τα περιστέρια. Ένας άνθρωπος με τον οποίο πέρασες κάποιες στιγμές στη ζωή σου, αξίζει να του μιλήσεις για τα συναισθήματά σου από κοντά. Αν σε δυσκολεύει, τότε όρισε μια συγκεκριμένη ημερομηνία στην οποία θα το κάνεις και αντιμετώπισε τον πρόσωπο με πρόσωπο.

3. Πρόσεξε τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσεις

Για την ακρίβεια, φρόντισε να ξεκαθαρίσεις τη λέξη χωρισμός. Πολλές φορές, στην προσπάθειά μας να μην πληγώσουμε τα αισθήματα του συντρόφου μας αλλά και θέλοντας να αφήσουμε μια πόρτα ανοιχτή (ναι, τέτοιες είμαστε) αποφεύγουμε να δείξουμε τις προθέσεις μας. Εμείς απλώς θέλουμε να σε ενημερώσουμε ότι άλλο πράγμα είναι το διάλειμμα σε μια σχέση και άλλο ο οριστικός χωρισμός.

4. Συζητήστε τον λόγο

Θα γίνω πιο σαφής. Αν ο λόγος για τον οποίο χωρίζετε είναι ένα τρίτο πρόσωπο, τότε ο σύντροφός σου οφείλει να το γνωρίζει. Πιθανότατα μετά από λίγο καιρό θα σας δει μαζί και αυτό θα είναι χειρότερο. Μπορεί να υπάρχει κάποια έκρηξη στην αρχή αλλά στη συνέχεια όλοι θα είναι πιο ήρεμοι. Σκέψου ,μόνο, πόσο κακό θα είναι να πρέπει να κρύψεις την καινούργια σου σχέση.

savoirville.gr