Σε δήλωσή της η πρώην βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος στις εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 Παναγιώτα Δριτσέλη, αναφέρει τα εξής: 

Ο αγώνας αυτών των ευρωπαϊκών εκλογών ήταν δύσκολος για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος έδωσε μια μάχη σε ένα δυσμενές ευρωπαϊκό περιβάλλον. Η αποχή και συνολικά το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών πρέπει να προβληματίσει το πολιτικό σύστημα κι όλους μας.

Οι πολίτες δεν συμμετείχαν ενώ η κοινωνική δυσαρέσκεια σε πολλές περιπτώσεις κατευθύνθηκε προς τον ακροδεξιό λαϊκισμό. Από σήμερα, θα πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματα και να δώσουμε την μάχη ενάντια στην ακρίβεια και στην αδικία με ακόμα πιο ξεκάθαρα επιχειρήματα.

Σε ότι με αφορά, δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας από τα Τρίκαλα που για ακόμα μια φορά με τίμησαν και με κατέταξαν πρώτη στο Νομό. Επίσης, τους χιλιάδες ακόμα πολίτες σε όλη την Ελλάδα που με ψήφισαν. Θα συνεχίσω να μάχομαι για την πρόοδο της Θεσσαλίας, των Τρικάλων και την επαναφορά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και του προοδευτικού κόσμου στη διακυβέρνηση του τόπου.