Η δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου μολονότι ξεκινά με τη Σελήνη στο ζώδιο του Λέοντα, μια ιδιαίτερα θετική θέση για τη Σελήνη που επιτρέπει να προωθήσετε τον εαυτό σας, τις δημιουργίες σας, να κάνετε εντύπωση στον χώρο που δραστηριοποιείστε, δημιουργεί ένα πολύ νευρικό κλίμα στην ατμόσφαιρα και οι εντάσεις, οι εκνευρισμοί και η έκφραση θυμού θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Βλέπετε την Τρίτη ολοκληρώνεται το τετράγωνο του Άρη από τον Ταύρο με τον Πλούτωνα που επηρεάζει ήδη από το Σαββατοκύριακο, κάνοντας ιδιαίτερα απαιτητικές τις πρώτες ημέρες αυτής της εβδομάδας. Εύκολα παίρνουμε φωτιά ακούγοντας κάτι, γινόμαστε πιο θερμοκέφαλοι, παρορμητικοί στη δράση μας και χάνουμε την ψυχραιμία μας. Οι εγωισμοί ορθώνονται και οι γέφυρες πέφτουν. Τα παιχνίδια δύναμης κι εξουσίας, το παρασκήνιο, οι αλαζονικές συμπεριφορές αφθονούν. Κάποιες ρήξεις μάλλον μοιάζουν αναπόφευκτες. Καλύτερα να προσπαθήσουμε να βρούμε μια διέξοδο πιο υγιή για την περίσσεια ενέργεια μας, να ακολουθήσουμε πιο ήπιες και διπλωματικές προσεγγίσεις προκειμένου να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με τους άλλους. Αν νιώθετε ότι κάπου έχουν κολλήσει τα πράγματα βέβαια η όψη αυτή μπορεί να ωθήσει σε ρήξεις πιο γρήγορα. Επηρεάζονται Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι με γενέθλια τις πρώτες τρεις ημέρες των ζωδίων τους. Με την όψη αυτή θα έχουμε και μια πλούσια δυστυχώς όμως αρνητική επικαιρότητα. Μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη έξαρση βίας παγκοσμίως και μια φιλοπολεμική διάθεση, αλλά και εκρήξεις, φωτιές, καταστροφές. Και η επόμενη όψη της εβδομάδας δεν είναι πολύ βοηθητική. Αναφέρομαι στο τετράγωνο του Ερμή από τους Διδύμους με τον Κρόνο στις 12/06/2024 το οποίο λειτουργεί κάπως περιοριστικά για τα θέματα της επικοινωνίας, καθώς ο Κρόνος βάζει φρένο στην τάση του Ερμή να μεταδίδει άκριτα πληροφορίες και φυσικά στην τάση για κουτσομπολιά. Προβλήματα τόσο στις επαφές όσο και στις μετακινήσεις μπορεί να προκύψουν κοντά σε αυτή τη μέρα, γι’ αυτό ας είμαστε όλοι λίγο πιο προσεκτικοί και κυρίως τα μεταβλητά ζώδια: Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του δευτέρου δεκαημέρου. Η πρώτη καλή όψη της εβδομάδας μας έρχεται στις 14/06/2024. Αναφέρομαι στη σύνοδο Ήλιου-Ερμή στους Διδύμους που παραπέμπει σε έντονη κινητικότητα σε συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, κλείσιμο συμφωνιών, υπογραφές, αλλά και εμπορικές δοσοληψίες, αγοραπωλησίες και ταξίδια. Δείξτε αυτοπεποίθηση, αλλά αποφύγετε να υποσχεθείτε πολλά ή να χαϊδέψετε αυτιά λέγοντας αυτά που οι άλλοι επιθυμούν να ακούσουν. Το Σαββατοκύριακο θα είναι σούπερ κοινωνικό κι ευχάριστο, με τη Σελήνη στον Ζυγό να ευνοεί συναντήσεις με αγαπημένα μας πρόσωπα, βόλτες και μίνι καλοκαιρινές αποδράσεις.

Για να μάθετε τι σας περιμένει σε ερωτικό επίπεδο αυτή την εβδομάδα πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως τα 4 ζώδια που θα έχουν μια πιο δύσκολη καθημερινότητα την εβδομάδα 10/06/2024 – 16/06/2024

ΤΑΥΡΟΣ

Το ξεκίνημα της εβδομάδας με τη Σελήνη στον Λέοντα δημιουργεί ένα νευρικό, σχεδόν εκρηκτικό πλαίσιο. Προσπαθήστε να μείνετε μακριά από άτομα που ξέρετε ότι έχουν τον τρόπο να σας πατούν τα λάθος κουμπιά. Το τετράγωνο του Άρη από το ζώδιο σας με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο μπορεί να δείξει μια αντιπαλότητα και ένα πολεμικό κλίμα στη δουλειά ή στο σπίτι, είτε με έναν αυταρχικό προϊστάμενο ή έναν αυταρχικό γονέα ή σύντροφο. Σε κάθε περίπτωση, στις αντιπαραθέσεις αυτών των ημερών δεν θα θέλει κανείς να χαρίσει ούτε χιλιοστό και να κάνει πίσω, οπότε κοιτάξτε, αντί να πέσετε με τα μούτρα στις εντάσεις και να χειροτερέψετε τη θέση σας, να κλέψετε λίγο χρόνο και σε όποια επίθεση ή πρόκληση να απαντήσετε αργότερα. Αν νιώθετε φουλ φορτισμένοι, πηγαίνετε σε ένα γυμναστήριο, περπατήστε χιλιόμετρα, κολυμπήστε και γενικώς βρείτε τρόπο, αντί να χάνετε την ενέργεια σας σε αντιπαραθέσεις, να κάνετε κάτι πιο εποικοδομητικό. Η όψη αυτή μπορεί να σας κάνει να αγανακτείτε κι ενδεχομένως να σας πνίγει όντως το δίκιο σας ειδικά αν είστε γεννημένοι στο ξεκίνημα του ζωδίου. Από την άλλη, η ίδια όψη σας δίνει το απαραίτητο κίνητρο να ψαχτείτε περισσότερο και να κυνηγήσετε ένα επαγγελματικό μονοπάτι που σας ταιριάζει περισσότερο. Η τάση σας θα είναι να κάνετε ρήξεις. Με κάποιο τρόπο οι γεννημένοι κοντά στις 20, 21, 22 Απριλίου πιθανό να δώσετε τέλος σε μια κατάσταση, σχέση ή σε μια συνθήκη που σας περιορίζει και δεν σας επιτρέπει να πάτε μπροστά. Ακόμη, με αυτή την όψη ενδιαφερθείτε περισσότερο για την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση. Από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη είναι μέρες με άγχος, πιο νευρικό κλίμα στις σχέσεις και στείρες αντιπαραθέσεις που μάχονται συνήθως μεγάλα «εγώ». Κι όταν ο εγωισμός μπαίνει μπροστά από τη λογική, τότε όλοι γνωρίζουμε τα αποτελέσματα. Μη χαρίζετε την ενέργεια σας άσκοπα αυτές τις μέρες και αν κάτι σας θυμώνει προσπαθήστε να το αναλύσετε με τον εαυτό σας πρώτα και μετά να κάνετε αντεπίθεση. Με το τετράγωνο του Ερμή προς τον Κρόνο στις 12/06 μπορεί να νιώθετε πίεση σε θέματα οικονομικά ή ακόμη ενδέχεται να νιώθετε την έλλειψη στήριξης από συνεργάτες και φίλους. Ευτυχώς στην πορεία η εβδομάδα βελτιώνεται τόσο με το τέταρτο της Σελήνης στην Παρθένο την Παρασκευή όσο και με τη σύνοδο του Ήλιου με τον Ερμή στις 14/06 που μπορεί να βοηθήσει σε μια οικονομική συμφωνία ή για να βρείτε λύσεις σε οικονομικά ζητήματα.

ΛΕΩΝ

Η δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου είναι ίσως η πιο απαιτητική για το ζώδιο σας, καθώς θα πρέπει να βρείτε ισορροπία ανάμεσα σε πολλές υποχρεώσεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Όμως στις 11/06 η πίεση φαίνεται ότι μπορεί να φτάσει σε ένα οριακό σημείο ειδικά αν είστε γεννημένοι στο ξεκίνημα του ζωδίου σας. Βλέπετε ο Άρης από τον Ταύρο θα σχηματίσει ακριβές τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο. Έτσι όσο κι αν δίνετε είτε στη δουλειά είτε στην οικογένεια σας τόσο θα αυξάνονται οι απαιτήσεις των άλλων και θα θέλουν περισσότερα. Είναι πιθανό να νιώθετε μια συνθήκη ασφυξίας και θυμού ή να απογοητεύεστε. Από την άλλη μπορεί να υπάρχουν εντάσεις με άτομα από το εργασιακό σας περιβάλλον ή άτομα που έχουν εξουσία και προσπαθούν να σας επιβάλλουν πράγματα τα οποία δεν θέλετε. Προσπαθήστε να αποστασιοποιηθείτε από αντιπαραθέσεις κι εντάσεις όσο κι αν νιώθετε ότι σας πνίγει το δίκιο κι αφήστε σημαντικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις για το τέλος της εβδομάδας που ευνοήστε περισσότερο. Οι απαιτητικές μέρες συνεχίζονται στις 12/06, καθώς έχουμε μια δύσκολη όψη ανάμεσα στον Ερμή και τον Κρόνο, μια όψη πίεσης που μπορεί να εκφράζεται ως προβλήματα κι εμπόδια στην επικοινωνία ή τη δράση μας. Φυσικά όλο αυτό μπορεί να αφορά και τις συνθήκες στην καθημερινότητα σας. Από την άλλη μπορεί να νιώθετε ότι κάποιος εμποδίζει αυτή τη στιγμή τη δράση σας ή κάποια εκκίνηση που θα θέλατε να κάνετε και νιώθετε λίγο στάσιμοι σε ό,τι αφορά την πρόοδο σας. Αν αντιδράσετε με θυμό και οργή δεν θα κάνετε τα πράγματα να κινηθούν πιο γρήγορα και να έχετε εξελίξεις. Αντιθέτως πηγαίνοντας κόντρα στην κόντρα μπορεί να απογοητευθείτε και να χάσετε την καλή σας διάθεση και την ψυχολογία. Στην αστρολογία τα πάντα είναι θέμα σωστής «στιγμής». Και σίγουρα αυτή η εβδομάδα δεν είναι σωστή στιγμή ανάληψης δράσης ή εκκινήσεων σε πολύ σημαντικά πρότζεκτ. Πέραν των επαγγελματικών και των οικονομικών που μπορεί να σας πιέζουν, ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε προβλήματα και εμπόδια και στις προσωπικές σας σχέσεις ή στα θέματα των παιδιών αν είστε γονείς ή προσπαθείτε να γίνετε. Χρειάζεται υπομονή και όχι βιασύνη στη δεδομένη φάση για να βγουν τα πράγματα όπως πρέπει και κάτι ακόμη πιο σημαντικό, να προσέχετε αυτά που λέτε και τον τρόπο που τα λέτε αν δε θέλετε να δημιουργηθούν ρήξεις με φίλους, συνεργάτες ή ακόμη και τον σύντροφό σας. Την Παρασκευή η σύνοδος του Ήλιου με τον Ερμή ευνοεί τα ταξίδια, τις εκδρομές, τις επαφές με φίλους και γενικά δημιουργεί το πλαίσιο για ένα ιδιαίτερα κοινωνικό γουηκέντ. Αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο κι από τη φιλική σας Σελήνη στον Ζυγό το Σαββατοκύριακο. Ρίξτε το έξω!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το ξεκίνημα της εβδομάδας δημιουργεί κλίμα ανάφλεξης για μερικές μέρες, μέχρι την Πέμπτη, στις σημαντικές σας σχέσεις. Ακόμη κι εσείς που δύσκολα χάνετε την ψυχραιμία σας, πιθανώς να σας είναι δύσκολο να συγκρατήσετε τα νεύρα ή τον θυμό σας σε μια σχέση ή συνεργασία με το τετράγωνο του παραδοσιακού σας κυβερνήτη Άρη με τον μοντέρνο κυβερνήτη του ζωδίου σας Πλούτωνα. Δεν είναι απίθανο να σας προκαλέσει κάποιος ή να προσπαθήσει να σας χειριστεί με άσχημο τρόπο κι αυτό να κάνει το νευρικό σας σύστημα να εκτροχιαστεί εκείνες τις ημέρες ειδικά αν είστε γεννημένοι στο ξεκίνημα του ζωδίου σας. Και δεν μιλάμε φυσικά για κάποιο άγνωστο σε σας πρόσωπο, αλλά ένα πρόσωπο που σας ξέρει καλά, ώστε να πατήσει τα κουμπιά σας που σας κάνουν να εξοργίζεστε. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε εντελώς μια κατάσταση, καλύτερα να προσπαθήσετε όσο γίνεται να μην απαντήσετε με παρόρμηση. Ζητήστε λίγο χρόνο να σκεφτείτε κι επιστρέψτε αργότερα και κατά προτίμηση την επόμενη εβδομάδα που θα έχουν πέσει και οι τόνοι. Το τετράγωνο του Ερμή με τον Κρόνο γίνεται ακριβείας την Τετάρτη και σας καλεί να οργανώσετε με πιο αυστηρό τρόπο τον οικονομικό σας προϋπολογισμό και να αποφύγετε τις γενναιοδωρίες αλλά και τις άσκοπες σπατάλες αυτή τη στιγμή. Από την άλλη, οι πιέσεις μπορεί να προέρχονται κι από το περιβάλλον σας, από τον σύντροφό σας ή τα παιδιά σας για όσους είστε γονείς. Οι μέρες αυτές έχουν έμφαση και στις ερωτικές σας σχέσεις. Έτσι μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες με το ταίρι σας ή μπορεί να νιώθετε ότι δε λαμβάνετε την υποστήριξη που περιμένατε. Αν είχατε ξεκινήσει μια νέα σχέση μπορεί τώρα να αντιμετωπίζετε εμπόδια ή να νιώθετε ότι έχει χαθεί το αρχικό ενδιαφέρον. Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνετε είναι να αντιδράσετε σπασμωδικά. Αν πρέπει να γίνει μια κουβέντα ξεκαθαρίσματος μιας κατάστασης επιλέξτε την Παρασκευή καλύτερα. Με τη σύνοδο Ήλιου-Ερμή στις 14/06 θα μπορέσετε να δείτε ξεκάθαρα και πρακτικά τα θέματα μιας σχέσης ή μιας συνεργασίας προκειμένου να την πάτε σε ένα άλλο επίπεδο και να την ενισχύσετε. Αν παρόλα αυτά νιώθετε ότι δεν υπάρχει μέλλον και εξέλιξη σε μια ήδη υπάρχουσα κατάσταση, θα δείτε τι άλλες προοπτικές έχετε και θα επιλέξετε με κριτήριο τι σας δίνει περισσότερη ασφάλεια και μακροημέρευση. Το Σαββατοκύριακο έρχεται με τάσεις φυγής, αλλά και την ανάγκη να σκεφτείτε βαθιά τι μέλλει γενέσθαι στη ζωή σας παρακάτω.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη εκτείνονται οι πιο απαιτητικές μέρες της εβδομάδας, εξαιτίας του τετραγώνου Άρη-Πλούτωνα που ολοκληρώνεται στις 11/06, ειδικά αν είστε γεννημένοι στο ξεκίνημα του ζωδίου. Θέματα που σχετίζονται με το σπίτι και την οικογένεια σας θα είναι σε προτεραιότητα και μπορεί να σας πιέσουν με κάτι έκτακτο που πρέπει ίσως να αντιμετωπίσετε. Συνήθως είστε ψύχραιμοι και με βάση τη λογική προσπαθείτε να διαχειριστείτε ό,τι προκύπτει. Όμως εδώ μπορεί να προκύπτει μια συγκυρία στην οποία δεν έχετε έλεγχο κι αυτό να σας κάνει να θυμώνετε. Κάποιο συμβάν, είτε στον χώρο του σπιτιού είτε στον χώρο της δουλειάς με ένα άτομο, μπορεί να πυροδοτήσει ένα αρνητικό κλίμα γύρω σας. Αν κάποιος σας κάνει επίθεση ή σας προκαλέσει, προσπαθήστε να μην ανταποδώσετε τα πυρά. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξετε πόλεμο με κανένα. Με ψυχραιμία υπερασπιστείτε τον εαυτό σας κι αν βλέπετε ότι πάει να χαθεί η μπάλα, απομακρυνθείτε από την πηγή της όποιας έντασης. Οι απαιτητικές μέρες συνεχίζονται καθώς στις 12/06 σχηματίζεται το τετράγωνο του Ερμή και τον Κρόνο. Είναι πολύ σημαντικό αυτές τις μέρες να προσέξετε ιδιαίτερα θέματα που αφορούν στα οικονομικά σας. Αυτή η όψη μπορεί να φέρει ασυμφωνίες, προβληματισμούς αλλά και δυσκολίες σε σχέσεις με φίλους και συνεργάτες με αφορμή οικονομικούς λόγους. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους όπως πολύ σοφά λέει ο λαός μας. Και αυτό φυσικά δεν έχει να κάνει μόνο με χρήματα. Πολλές φορές είναι η ενέργεια, η προσοχή, η φροντίδα που ξοδεύει ο καθένας από μας για τον άλλο. Αν διαπιστώνετε ότι εσείς μόνο «ξοδεύετε» για κάποιον άλλο, αυτό είναι μια ανισορροπία που θα πρέπει να εξετάσετε ενδελεχώς. Τα οφέλη πρέπει να διανέμονται ισόποσα και στις δυο πλευρές μιας σχέσης, αλλιώς δεν είναι μια ισότιμη σχέση. Αυτό αφορά τόσο στα προσωπικά όσο και στα επαγγελματικά σας. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι ανάγκη να γίνετε επιθετικοί ούτε πιεστικοί αυτές τις μέρες. Αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνετε είναι ιδιαίτερα την Παρασκευή να ασχοληθείτε λίγο περισσότερο με το πώς θα αυξήσετε τα έσοδά σας και θα περικόψετε ότι είναι περιττό. Η σύνοδος του Ήλιου με τον Ερμή στους Διδύμους την Παρασκευή και η υπέροχη Σελήνη στον Ζυγό το Σαββατοκύριακο σας ανοίγουν την όρεξη για ταξίδια κι ακόμη κι αν δεν μπορείτε να φύγετε άμεσα για ένα γουηκέντ είναι πιθανόν να κάνετε ταξιδιωτικά πλάνα για αργότερα. Από την άλλη, οι όψεις αυτές δείχνουν επαφές, γνωριμίες και σημαντικές συναντήσεις. Το Σαββατοκύριακο έχει εξαιρετικές όψεις και θα είναι σούπερ βοηθητικό για να περάσετε όμορφα και να υπάρχει κι ερωτικό ενδιαφέρον.

asibiliou.gr