Την αύξηση του ποσού της επιδότησης του market pass για τις οικογένειες που έχουν περισσότερα από έξι παιδιά εξετάζει η κυβέρνηση, μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Αυτή τη στιγμή, από τη σχετική ρύθμιση προβλέπεται ότι το ανώτατο ποσό που μπορεί να δοθεί, είναι τα 1.000 ευρώ σε εξαμηνιαία βάση. Ειδικότερα, για τις οκταμελείς οικογένειες (ζευγάρι με έξι τέκνα) το ότι είναι τα 920 ευρώ , ωστόσο ανεξαρτήτως επιπλέον αριθμού των έξι τέκνων η επιδότηση «πιάνει ταβάνι» στα 1.000 ευρώ.

«Είναι ένα τεχνικό ζήτημα που έχει γίνει σφάλμα. Το έχω εισηγηθεί στην κυβέρνηση, γιατί όπως σχεδιάστηκε το σύστημα φτάνει μέχρι τα 6 παιδιά και αν έχει πάνω από 6 παιδιά δεν έχεις μεγαλύτερη επιδότηση. Πρέπει να το δούμε» σημείωσε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Γεωργιάδης.

Η σχετική εισήγηση εξετάζεται θετικά, καθώς η πρόβλεψη για επιπλέον επιδότηση για οικογένειες με άνω των έξι τέκνων – προστατευόμενων μελών, δεν πρόκειται να «εκτροχιάσει» τον προϋπολογισμό των 650 εκατ. ευρώ, καθώς ο αριθμός αυτών των νοικοκυριών είναι περιορισμένος.

Επιπρόσθετα, με μια τέτοια κίνηση η οποία θα έχει απειροελάχιστο δημοσιονομικό κόστος, η κυβέρνηση θα δείξει πρόσθετη κοινωνική ευαισθησία, κάτι που θα το πιστωθεί θετικά.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ποσά που θα εισπράξουν τα νοικοκυριά, τα οποία θα κάνουν χρήση του μέτρου, κυμαίνονται από 17,6 έως 100 ευρώ το μήνα ή σε 106 έως 600 ευρώ για όλη την εξάμηνη περίοδο, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του κάθε νοικοκυριού και το εάν θα λάβει την επιδότηση μέσω ψηφιακή κάρτας ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ειδικότερα, το ποσό της επιδότησης θα ανέρχεται μηνιαίως σε:

22 ευρώ για αγάμους χωρίς τέκνα

32 ευρώ για εγγάμους χωρίς εξαρτώμενα τέκνα ή για μονογονεϊκές οικογένειες με ένα εξαρτώμενο τέκνο

42 ευρώ για εγγάμους με ένα εξαρτώμενο τέκνο ή για μονογονεϊκές οικογένειες με δύο εξαρτώμενα τέκνα

52 ευρώ για εγγάμους με δύο εξαρτώμενα τέκνα ή για μονογονεϊκές οικογένειες με τρία εξαρτώμενα τέκνα,

62 ευρώ για εγγάμους με τρία εξαρτώμενα τέκνα ή για μονογονεϊκές οικογένειες με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα

72 ευρώ για εγγάμους με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα ή για μονογονεϊκές οικογένειες με πέντε εξαρτώμενα τέκνα

82 ευρώ για εγγάμους με πέντε εξαρτώμενα τέκνα ή για μονογονεϊκές οικογένειες με έξι εξαρτώμενα τέκνα

92 ευρώ για εγγάμους με έξι εξαρτώμενα τέκνα ή για μονογονεϊκές οικογένειες με επτά εξαρτώμενα τέκνα

100 ευρώ για εγγάμους με επτά ή περισσότερα τέκνα ή για μονογονεϊκές οικογένειες με οκτώ ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα.

Το ποσό της επιδότησης θα δίδεται στο 100% για όσους επιλέξουν να την λάβουν με ψηφιακή χρεωστική κάρτα και στο 80% για όσους επιλέξουν να την λάβουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

vradini.gr