Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την τραγική θέση της κοινωνίας μας και για τα οικονομικά σκάνδαλα, που κυριολεκτικά συγκλονίζουν τόσο την κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και τις Βρυξέλλες.

Είναι περιπτώσεις που θεωρούνται απαράδεκτες και φυσικά κανένας δεν μπορεί να τις αποκρύψει, βάζοντάς τις, κάτω από … το χαλί.

Όλα γίνονται είτε γιατί δεν υπάρχουν επαρκείς ελεγκτικοί μηχανισμοί, είτε γιατί έχει υποβαθμισθεί το σύστημα των Ηθικών Αξιών, είτε γιατί η Δικαιοσύνη εκτός από … τυφλή είναι και … κωφή, είτε γιατί οι χώρες έπεσαν στα χέρια Ανίκανων και Μπαταχτσήδων.

Στην κυριολεξία, οι σημερινοί κυβερνώντες πνίγονται στα σκάνδαλα, τα οποία καθημερινά ξεφυτρώνουν, σαν τα δηλητηριώδη μανιτάρια.

Ο … χορός των σκανδάλων και της διαπλοκής, στην Ελλάδα άρχισε με την υπόθεση Πάτση, που ανεπιτυχώς ο Μητσοτάκης προσπάθησε να ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΕΙ με ειδική ρύθμιση, σύμφωνα με Αθηναϊκή εφημερίδα, για να ακολουθήσει η περίπτωση Στεργιούλη, Μαραβέλια και Χειμάρα.

Είναι βέβαιο, πως την … σκυτάλη θα την πάρουν και άλλοι …

«Άριστοι» στο φαγοπότι, με την λεηλασία του Δημοσίου χρήματος και αυτό συγκλονίζει την υπαρξιακή υπόσταση της παρέας του Μαξίμου.

Δυστυχώς, όμως, τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στις Βρυξέλλες, αλλά εκεί ελέγχονται από την Βέλγικη Δικαιοσύνη.

Έτσι στο … κάδρο μπήκαν η Καϊλή, η Σπυράκη, ο Αβραμόπουλος και ο Σχοινάς και άλλοι ξένοι νυν και πρώην Ευρωβουλευτές.

«Δικαιοσύνη μάθατε οι ενοικούντες επί της γης (Ης. 26,9) λέγει η Εκκλησία μας, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Υπάρχουν, όμως, εκτός από τα οικονομικά σκάνδαλα και κοινωνικά. Ο διορισμός, κατά χιλιάδες μετακλητών υπαλλήλων, όπως η περίπτωση γυναίκας, που έχει κατάστημα ρούχων σε επαρχία και διορίστηκε, ως μετακλητή στο Υπουργείο Παιδείας και η περίπτωση μιας επιχείρησης πληροφορικής βουλευτή, που μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία εμπορίας… Λουκάνικών, λίγο πριν αυτός παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος.

Και φυσικά η κορωνίδα των σκανδάλων είναι το θέμα των υποκλοπών, προκειμένου ο Μητσοτάκης να ελέγχει τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και κρατικά στελέχη.

Φαίνεται, πως στην σημερινή κυβέρνηση την ενδιαφέρει μόνο η Εξουσία, από εκεί και πέρα «γαία, πυρι μιχθήτω» δηλ. «στάχτη και μπούρμπερη».

Μ’ αυτό το τοξικό κλίμα μπήκαμε, ανεπίσημα, στην προεκλογική περίοδο, που είναι γεμάτη από υποσχέσεις για συντάξεις, και από διαρθρωτικές αλλαγές και από το παραμύθι της Επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, που από το 2019 μέχρι το 2023, ο Μητσοτάκης ούτε καν τις ανέφερε.

Έναν άνθρωπο μπορείς να τον κοροϊδέψεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έναν Λαό όμως, ΌΧΙ.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει πλέον «Κράτος Δικαίου» στην χώρα μας, με ευθύνη του Πρωθυπουργού.

Όπως επίσης δεν υπάρχει η Ν.Δ., με τις Αρχές, τις Αξίες και τα Ιδανικά του Ιδρυτού Κων.νου Καραμανλή και γι’ αυτό η Διαπλοκή και η Διαφθορά ζουν και βασιλεύουν.

Ελάχιστοι στην Ν.Δ. εκφέρουν απόψεις, αντίθετες με την γραμμή του Μαξίμου, οι συντριπτική πλειοψηφία κάνει την … πάπια!

Η ακρίβεια και τα Σκάνδαλα σφίγγουν τον κλοιό στην «Αγία Οικογένεια» η οποία αφήνει ακόμα και τον Υπουργό Παιδείας να δηλώνει «πως η Τουρκία πρέπει να πάρει τα F16».

Αυτό και μόνο αγγίζει τα όρια της προδοσίας.

Πάντως η μεγάλη μπίζνα με τα φάρμακα και τα όσο γίνονται στο Ε.Σ.Υ, με την υποστελέχωση και τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, λειτουργούν εις βάρος του φτωχού Λαού.

Το σκηνικό που στήθηκε για την χώρα μας είναι εφιαλτικό και οι πολίτες είτε είναι επαγγελματίες, είτε είναι αργαζόμενοι και συνταξιούχοι τρέμουν από την Ανασφάλεια.

Οι θέσεις τις Κεντρικής Διοίκησης των Επιμελητηρίων Ελλάδας για το 2023 είναι «μαύρες, κακές και άραχνες».

Αυτή είναι η αλήθεια και όχι τα όσα λένε τα… παπαγαλάκια του Μητσοτάκη και τα «παιδιά του κομματικού σωλήνα».

Η πατρίδα μας, δυστυχώς, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και ο Πρωθυπουργός απολαμβάνει τους τελευταίους μήνες της εξουσίας και της παντοδυναμίας.

Δεν υπάρχει πλέον πολιτικό «ξέφωτο» για τον Μητσοτάκη. Η κοινωνία, που τα ψήφισε το 2019, για να φύγει ο Τσίπρας αυτή θα τον βάλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Ας πρόσεχε, γιατί κανένας δεν είναι Αναντικατάστατος.