Το τελευταίο ζώδιο της φωτιάς του ζωδιακού κύκλου, ο Τοξότης, (22/11 – 23/12) δεν μοιάζει με κανένα άλλο του στοιχείου του. Αυτό που κάνει τον Τοξότη τόσο μοναδικό είναι το δυναμικό μείγμα πάθους, περιέργειας, έντασης και προσαρμοστικότητας. Με σύμβολό του τον Κένταυρο δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει το τόξο και το βέλος του για να εξερευνήσει εδάφη που οι άλλοι δεν θα τολμούσαν να πατήσουν. Είτε κάνει ράφτινγκ σε ένα ποτάμι σε κάποια άγνωστη τοποθεσία είτε περπατά σε ιερούς τόπους για να ανακαλύψει μυστικά για έναν αρχαίο πολιτισμό, η αναζήτηση του Τοξότη για γνώση δεν έχει όρια.

Ο κυρίαρχος πλανήτης του Τοξότη είναι ο Δίας, ο πλανήτης της αφθονίας και της υπερβολής. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως ένας Τοξότης θέλει να τα έχει όλα. Οι λέξεις «αρκετά» ή «μέτρια» δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιό του. Όταν ενδιαφέρεται πραγματικά για κάτι τότε αφοσιώνεται αποκλειστικά σε αυτό – τουλάχιστον μέχρι κάτι άλλο να τραβήξει την προσοχή του. Ως μεταβλητό ζώδιο έχει πολλά πάθη και ενδιαφέροντα που συνεχώς αναπηδούν από τη μια ιδέα στην άλλη. Ως τέτοιο ζώδιο χαρακτηρίζεται για την ευελιξία και την προσαρμοστικότητά του. Είναι γεννημένος για να εξερευνά, να ανακαλύπτει και να αλλάζει.

Οι Τοξότες αναζητούν διαρκώς τη γνώση και την περιπέτεια, κάτι που τους κάνει μοναδικούς αφηγητές και δημιουργικούς. Βέβαια, δεν είναι γνωστοί μόνο «ως η ψυχή των πάρτι», αλλά και ως απόλυτα ειλικρινείς. Τόσο που η ευθύτητά τους συχνά οδηγεί σε παρεξηγήσεις. Ωστόσο, αν αυτό συμβεί, τα νεύρα και ο θυμός τους δεν διαρκούν πολύ. Γρήγορα, θα είναι και πάλι το κέντρο της διασκέδασης.

Τα πιο γνωστά χαρακτηριστικά του Τοξότη
Διάσημοι Τοξότες είναι η Miley Cyrus, η Nicki Minaj, η Britney Spears και ο Jay-Z, όλοι γνωστοί για το ιδιαίτερο πνεύμα και τους ανατρεπτικούς χαρακτήρες τους. Οι Τοξότες είναι σαγηνευτικοί χαρακτήρες που μπορούν να φωτίσουν οποιοδήποτε δωμάτιο με τις συναρπαστικές ιστορίες, το μεταδοτικό τους γέλιο και τη δυναμική γοητεία τους. Είναι σίγουρα οι «κωμικοί« του ζωδιακού κύκλου και προσελκύουν εύκολα φίλους και φλερτ με το πηγαίο χιούμορ τους. Ενδιαφέρονται για τα πάντα και τροφοδοτούν διαρκώς το πάθος τους για γνώση. Φιλοσοφούν, διασκεδάζουν και «πλέκουν» εύκολα ιστορίες συνδυάζοντας τις γνώσεις που έχουν για… σχεδόν τα πάντα!

Οι αδυναμίες ενός Τοξότη
Η αιχμηρή του γλώσσα μπορεί εύκολα να γίνει μεγάλο μειονέκτημα για έναν Τοξότη. Πρέπει να μάθει να ελέγχει τις σκέψεις του, για να αποφεύγει παρεξηγήσεις και κόντρες. Επίσης, μπορεί να γνωρίζει πολλά πράγματα, αλλά δεν τα γνωρίζει όλα. Έτσι πρέπει να προσέχει, ώστε να μην φαίνεται υπερόπτης ή αλαζώνας στις συναναστροφές του.

H συνέπεια αποτελεί μεγάλη πρόκληση για έναν Τοξότη, αφού δυσκολεύεται πολύ να δεσμευτεί με μία κατάσταση ή έναν άνθρωπο. Για να μετριαστεί αυτό, ο Τοξότης θα πρέπει να φροντίσει να μην δίνει μεγάλες υποσχέσεις – πράγμα που συχνά κάνει πάνω στον ενθουσιασμό του.

Με ποιους ταιριάζει και με ποιους όχι ένας Τοξότης
Ο Τοξότης μπορεί να τα πάει καλά με οποιοδήποτε ζώδιο – αρκεί το άλλο άτομο να του δώσει τον χώρο να περιπλανηθεί και να κινηθεί. Είτε πρόκειται για φιλοσοφικά ζητήματα είτε για βόλτες στη φύση και ταξίδια, ένας Τοξότης δεν μπορεί να νιώθει περιορισμένος. Πρέπει με κάποιον τρόπο η ανάγκη του για γνώση και αναζήτηση να καλύπτεται. Η απρόβλεπτη φύση του Τοξότη μπορεί να κάνει τα ζώδια της Γης –Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους- λίγο ανήσυχα. Ομοίως, τα συναισθηματικά ζώδια του Nερού – Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθύς – μπορεί να πάρουν τον ωμό σχολιασμό του Τοξότη προσωπικά, με αποτέλεσμα να πληγωθούν.

Αν και ο Τοξότης μπορεί να συνεργαστεί αρμονικά με οποιοδήποτε ζώδιο, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με φίλους και εραστές που έχουν αυξημένη ευαισθησία και ενσυναίσθηση. Τα άλλα δύο ζώδια της Φωτιάς – Λέων και Κριός- έλκονται από το χιούμορ και το πάθος του Τοξότη. Τα ζώδια του αέρα – Δίδυμοι, Ζυγός και Υδροχόος – λατρεύουν επίσης τη φλόγα του Τοξότη: Τα ζώδια του αέρα είναι διανοητικά, κοινωνικά και περίεργα, επομένως βρίσκουν την περιπετειώδη φύση του Τοξότη εξαιρετικά ελκυστική.