Λίγο πριν τις πρώτες κοπές τριφυλλιών της νέας σεζόν κι εφόσον, βέβαια, οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν κάτι τέτοιο, οι τιμές για το προϊόν από αποθήκες έχουν τραβήξει περαιτέρω την ανιούσα, βάζοντας υποθήκες για καλές τιμές παραγωγού και τη νέα εμπορική περίοδο.

«Η καλλιέργεια εξελίσσεται καλά. Από τιμές δεν ξέρουμε ακόμα, γιατί το πετρέλαιο κίνησης κάθε μέρα ανεβαίνει. Σήμερα έχει 2,11 ευρώ. Το σύρμα, που το χρησιμοποιούμε στο δέσιμο 2 κουλούρες πέρυσι είχαν 95 ευρώ και φέτος 140 ευρώ.

Τα αποθέματα στη Θεσσαλία είναι σχεδόν μηδενικά. Οι τιμές για το προϊόν πρώτης κοπής μπορεί να ξεπεράσουν και τα 20 λεπτά το κιλό. Πολλά στρέμματα θα τα αφήσει ο κόσμος για σπόρο.

Το ηλεκτρικό ρεύμα θα πάει στα ύψη και δεν συμφέρει τους περισσότερους να ποτίσουν όλο το καλοκαίρι. Ζήτηση υπάρχει. Σχεδόν έχω κλείσει 160 τόνους από το πρώτο μαχαίρι και 100 τόνους από το δεύτερο. Και το γάλα έχει ανέβει αρκετά ψηλά στην τιμή και το Μάιο μπορεί να φτάσει και τα 1,60 ευρώ.

Τέλος, ο καιρός πάει χάλια και δεν επιτρέπεται να σπαρούν κι άλλα στρέμματα προς το παρόν», τόνισε τέλος, μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Αποστόλης Εκίζογλου, παραγωγός από την περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας.

agrotypos.gr