Δεν είναι μόνο ότι ο Δήμος Τρικκαίων κατασκεύασε ένα πάρκο για τους δεσποζόμενους σκύλους της πόλης. Είναι και ότι, πλην της περίφραξης, όλα τα υλικά προήλθαν από ανακύκλωση πλαστικών ή σκραπ.

Το πάρκο σκύλων - Πάρκο ΚΥΝητικότητας - βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης, κάτω από το Φρούριο, ανεβαίνοντας για τον λόφο Προφήτη Ηλία. Εχει εξοπλιστεί με όργανα που δίνουν στους σκύλους τη χαρά να παίζουν, όπως μόνοι αυτοί ξέρουν, όπως μόνο αυτοί επιθυμούν, όταν βρίσκονται ελεύθεροι σε ιδανικό περιβάλλον. 

Εξάλλου, με τα δέντρα του λόφου να πλαισιώνουν τον χώρο, μακριά από ηχορύπανση, αλλά και λίγα μέτρα από το κέντρο της πόλης, το πάρκο των σκύλων είναι ιδανικός χώρος για ζώα και ανθρώπους.

«Η ανάγκη να προσφέρουμε χώρο για τα δεσποζόμενα ζώα όπως προέκυψε μετά από συζητήσεις με ιδιοκτήτες τους», τονίζει η αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη. Και συμπληρώνει ότι «στα δυτικά της πόλης σε πρώτη φάση, δίνουμε τη δυνατότητα για παιχνίδι για τα σκυλάκια και για ωραίο περίπατο για τους ιδιοκτήτες τους».

Αλλά τα σημαντικά δεν είναι μόνο η ιδέα και η κατασκευή του πάρκου. Είναι και ότι αυτό δημιουργήθηκε με ελάχιστη δαπάνη: «ξοδέψαμε μόνο για την περίφραξη των 700 τ.μ.», επισημαίνει η κ. Μητσιάδη, «καθώς όλα τα όργανα κατασκευάστηκαν από τους τεχνικούς του Δήμου μας». Προέρχονται από ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικά ή σκραπ) και με κατάλληλη διασκευή και επεξεργασία, μεταβλήθηκαν σε όργανα για τα όμορφα τετράποδα.

Στο πάρκο απαιτούνται ακόμη μερικές παρεμβάσεις (π.χ. η πλήρης σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης, κάδοι απορριμμάτων κ.α.) ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες αυτό να είναι πλήρως προσβάσιμο στους τετράποδους φίλους, σαν την Οντέτ και την Μπέλα, που με μεγάλη χαρά δοκίμασαν τα όργανα και «πόζαραν» για να αναδείξουν το πάρκο.