Την απόφαση να χορηγηθεί ειδική άδεια για το αυτοκίνητο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στην πλατεία Δεσποτικού ανακοίνωσε από τη Λέσχη 97,6 ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. 

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα μετά την απόφαση της ιατρού Δήμητρας Νάτσινα, υπεύθυνης για την διενέργεια των rapid tests στον γενικό πληθυσμό της Π.Ε. Τρικάλων, να αποσυρθεί το κλιμάκιο της ΚΟΜΥ από το συγκεκριμένο σημείο της πόλης, μετά τα παράπονα, κυρίως επαγγελματιών της περιοχής, για την στάθμευση του αυτοκινήτου του ΕΟΔΥ. 

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε τα εξής: 

«Πρόεκυψε όντως το θέμα με το αυτοκίνητο του ΕΟΔΥ πάνω στην πλατεία Δεσποτικού, και παρόλο που υπάρχει ειδικός σκοπός υπήρξε καταγγελία από πολίτη και η Δημοτική Αστυνομία όφειλε να κάνει τη δουλειά της. Αυτό που θα κάνουμε είναι να βγάλουμε μια ειδική άδεια στα αυτοκίνητα του ΕΟΔΥ και να μπορέσουν να κάνουν το έργο τους.

Μερικές φορές οι πολίτες είναι λίγο πιο απόλυτοι στις απόψεις τους, εγώ πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έναν πολίτη τον ενοχλούσε το αυτοκίνητο που ήταν εκεί. Δεν είναι πρόβλημα της Δημοτικής Αστυνομίας ή του Δήμου, μέχρι και στο Δημαρχείο μπροστά σταθμεύει αυτοκίνητο του ΕΟΔΥ και ούτε ενόχλησε ούτε το ενοχλήσαμε. Είναι πρόβλημα συγκεκριμένων πολιτών που πατάνε προφανώς πάνω στο νόμο, και δημιουργούν τέτοιου είδους ζητήματα.»

trikalaenimerosi.gr