Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας έως το πρωί της Κυριακής 03/01, αναμένεται να συνεχιστούν κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Μακεδονία, στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, ιδιαίτερα στα δυτικά όπου ενδέχεται το βράδυ να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής, μέτωπο κακοκαιρίας θα οργανωθεί κατά μήκος της Δυτικής Ελλάδας. Το μέτωπο κινούμενο προς τα ανατολικά, θα επηρεάσει κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 04/01 το σύνολο της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και με πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Πάντως, καθώς το μέτωπο θα μετατοπίζεται ανατολικότερα, τοπικές βροχές μικρότερης έντασης θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας.

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες της Δευτέρας 04/01 στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

Στα Τρίκαλα, από νωρίς το απόγευμα αναμένονται βροχές που θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Δευτέρας 4 Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο ένταση ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα. 

Η εβδομάδα που ξεκινά από αύριο και μέχρι το τέλος της, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται χωρίς φαινόμενα μόνο με αραιές συννεφιές, αλλά αισθητό κρύο. 

Πηγή: meteo.gr