Με μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης, οι Τρικαλινοί έμποροι φορτηγών αυτοκινήτων διαμαρτυρήθηκαν σήμερα για την πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος τους, καταγγέλοντας νομοθετικά μέτρα και διοικητικές πράξεις που λειτουργούν αποτρεπτικά στην εισαγωγή και διάθεση φορτηγών οχημάτων στη χώρα μας.

Τρίκαλα: “Απόβαση” φορτηγών στην πόλη

Από τον κόμβο Λαρίσης όπου συγκεντρώθηκαν και με κατεύθυνση τον περιφερειακό και στη συνέχεια την οδό Κονδύλη, περισσότερα από 60 φορτηγά οχήματα κατέληξαν έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με τη Διοίκηση του Σωματείου να επιδίδει ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματα του κλάδου στην αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρύσα Ντιντή.

Τρίκαλα: “Απόβαση” φορτηγών στην πόλη

Στα Τρίκαλα βρίσκεται η μεγαλύτερη αγορά επαγγελματικού μεταχειρισμένου φορτηγού αυτοκινήτου στην Ελλάδα με 55 και πλέον επιχειρήσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Γιώργο Μπαταβάνη, “θα οδηγηθούν σε εξαφάνιση μαζί με άλλες κατηγορίες επαγγελματιών, όπως φανοποιοί, βαφείς, μηχανουργοί, συνεργεία ελαστικών και άλλες.

Τρίκαλα: “Απόβαση” φορτηγών στην πόλη

Το Σωματείο Εμπόρων Φορτηγών Νομού Τρικάλων μιλά ευθέως για μέτρα του αρμόδιου Υπουργείου που βοηθά απροκάλυπτα τις αντιπροσωπείες των καινούργιων φορτηγών αυτοκινήτων, οδηγώντας σε αφανισμό όλους τους “μαντράδες” που επί χρόνια αποτελούσαν πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, καταγγέλλοντας σοβαρή παράβαση των ελληνικών και ευρωπαϊκών κανόνων περι ελεύθερου ανταγωνισμού.

Τρίκαλα: “Απόβαση” φορτηγών στην πόλη
Τρίκαλα: “Απόβαση” φορτηγών στην πόλη

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει υποβληθεί προσφυγή στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, ενώ ετοιμάζονται και διαδικασίες προσφυγής στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Aλέξανδρος Ζαούτσος (ertnews.gr)