Από την Πέμπτη 1/2 έως την Τετάρτη 4/2στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων θα προβάλλεται η ταινία «Στη φωτιά».
Η ταινία θα προβληθεί τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, στις 21:45, στον ίδιο χώρο, στο πλαίσιο των κοινών προβολών για την περίοδο 2023-2024

 

Ώρες προβολών 19.30 και 22.15 (λόγω μεγάλης διάρκειας)

Γενική είσοδος 5  €, φοιτητικά –μαθητικά 4 €

Πληροφορίες: Τηλ. 24310 20090

facebook/ΔημοτικοςΚινηματογραφοςΤρικαλων

 

ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ Εποχής 145΄ 

Γαλλία, 1885. Η Εζενί εργάζεται εδώ και 20 χρόνια, ως σεφ, στο φημισμένο ρεστοράν του Ντοντέν Μπουφάν και μαζί έχουν δημιουργήσει μια σειρά από πιάτα που άφησαν εποχή. Με το πέρασμα των χρόνων, η συνεργασία και ο αμοιβαίος τους σεβασμός εξελίχθηκε σε έρωτα. Όμως, η Εζενί αγαπάει πολύ την ελευθερία της για να δεχτεί να παντρευτεί τον Ντοντέν, όσο κι αν εκείνος την πολιορκεί.

Είδος: Δράμα

Χώρα: Γαλλία

Σκηνοθέτης: Τραν Αν Χουνγκ

Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Μπενουά Μαζιμέλ, Εμανουέλ Σαλινζέρ

Διάρκεια:145

Κριτικές: 

Βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες για μια απολαυστική συνάντηση της γαστριμαργικής κουλτούρας και της κινηματογραφικής τέχνης σε έναν κινούμενο ζωγραφικό πίνακα πλήρη χρωμάτων, γεύσεων και χαμηλότονων συναισθημάτων. Αθηνόραμα Χρ. Μήτσης

Αποθέωση αυθεντικής, γαλλικής κουζίνας όπου η μαγειρική παρέα με τον ρομαντισμό πορεύονται παρέα. Δημήτρης Δανίκας Πρώτο Θέμα 

Ο Τραν Αν Χουνγκ καταφέρνει να διατηρήσει μια αξιοθαύμαστη αρμονία ανακατεύοντας στην ίδια κατσαρόλα την γευσιγνωσία, την ποίηση και την ερωτική επιθυμία, δουλεύοντας και πάλι, τριάντα περίπου χρόνια μετά το «Άρωμα της πράσινης παπάγιας», σε ένα τερέν που του ταιριάζει πέρα για πέρα. Γιάννης Ζουμπουλάκης Το Βήμα 

Είναι άθλος αυτός του Τραν Αν Χουνγκ, είναι σκηνοθετικός άθλος πραγματικά το πως μετατρέπει το σενάριο σε εικόνα κι αφήνει την αίσθηση μιας μουσικότητας στο ρυθμό , στις ανελίξεις, στις υφέσεις και στις διέσεις, χωρίς να ακούγεται στη διάρκεια της ταινίας ούτε νότα μουσικής. Η μουσική εμφανίζεται μόλις αρχίσουν να πέφτουν οι τίτλοι τέλους. Παναγιώτης Τιμογιαννάκης pantimo.gr 

Ένα ρομάντσο όπου και η παραμικρή προσθήκη στα υλικά αποδεικνύεται αναπόσπαστο μέρος της τελικής γευστικής ισορροπίας. Θανάσης Πατσαβός cinemagazine.gr

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων