Πριν καλά καλά κάνει ποδαρικό ο Σεπτέμβριος το αγαπημένο μας social media “Instagram” για photo sharing μας ξάφνιασε ευχάριστα και προχώρησε σε μία αλλαγή.

Ας θυμηθούμε όλοι εκείνο το feature “square cropping” στο Instagram που μας επέτρεπε να ανεβάζουμε υλικό μόνο σε τετράγωνο σχήμα.Τώρα πλέον αυτό αποτελεί παρελθόν! Από την περασμένη εβδομάδα το δημοφιλές social network μας επιτρέπει να κοινοποιούμε υλικό (φωτογραφίες και βίντεο)  και όχι μόνο σε τετράγωνο σχήμα, αλλά και σε landscape και portrait μορφή.

Αυτή η δυνατότητα του Instagram είναι ένα μεγάλο βήμα μια και μέχρι σήμερα οι χρήστες αναζητούσαν για την επεξεργασία του υλικού τους διαφορετικές εφαρμογές για να επεξεργάζονται το μέγεθος του υλικού τους, ώστε να χωράει στον επιτρεπόμενο τετράγωνο χώρο ανάρτησης. Έτσι, θα αποφευχθεί η χαμηλότερη ποιότητα φωτογραφιών μιας και η επιλογή σχήματος θα γίνεται απευθείας μέσα από το Instagram.

Στην ανακοίνωσή του το γνωστό network ανέφερε ότι, «Το square format ήταν και θα είναι κομμάτι του εαυτού μας, αλλά η οπτική ιστορία που επιθυμείτε να αφηγηθείτε έρχεται πάντα πρώτη». Έτσι, από δω και πέρα κάθε χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να «ανεβάσει» τη φωτογραφία και το βίντεό του τόσο σε landscape format, όσο και σε portrait, επιλέγοντας το επιθυμητό σχήμα από το νέο format icon που έχει προστεθεί κάτω αριστερά στην οθόνη επεξεργασίας.

Ήδη οι χρήστες της εφαρμογής έχουν αρχίσει από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ανακοίνωσης να κοινοποιούν φωτογραφίες με τα νέα formats, επιβεβαιώνοντας τη σωστή επιλογή του Instagram να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την επίσημη ανακοίνωση στο blog του network.

Instagrammers, let’s think outside the square! 

…και καλή νέα σεζόν να έχουμε!