Από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στα πλαίσια των δεκαήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Τρικάλων από τη γερμανική κατοχή και το έπος του ΄40, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τρικκαίων και τον Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής, παρουσιάστηκε, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 στις 9μ.μ. στην αίθουσα της  Λ.Α.Φ.Τ., η νέα εμπλουτισμένη έκδοση του Λευκώματος «Ταγματάρχης Δημήτριος Γ. Κασλάς. Η στρατιωτική διαδρομή, το πρόσωπο, η εποχή» του Αλέξανδρου Καπανιάρη με σπάνια ιστορικά τεκμήρια και ντοκουμέντα της Νεότερης Ελλάδας.
Σε κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο και παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων, ο Επίκουρος Καθηγητής της Νεοελληνικής Ιστορίας, Εκπαίδευσης και Διδακτικής της Ιστορίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας κ. Αντώνης Σμυρναίος και ο Διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Λιάκος ξεδίπλωσαν πτυχές της προσωπικότητας του Ταγματάρχη Δ. Κασλά που υπήρξε ο Διοικητής του 5ου Συντάγματος Πεζικού και «μετέφεραν» το κοινό στον τόπο του θριάμβου και της  θυσίας των Τρικαλινών και Καρδιτσιωτών Μαχητών τον Μάρτιο του 1941, στο Ύψωμα 731.


Στη σύντομη παρέμβασή του, ο ερευνητής και συγγραφέας του Λευκώματος κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης  αναφέρθηκε στις προσπάθειες ανάδειξης του ιστορικού αρχείου το οποίο δημιουργήθηκε και με την ευγενική προσφορά των απογόνων του Ταγματάρχη Δ. Κασλά.
Ιδιαίτερα συγκινητικές  ήταν οι σύντομες τοποθετήσεις του κ. Δημητρίου Κασλά του νεότερου καθώς και του κ. Νίκου Λεοντάρη του νεότερου, εγγονού του στρατιώτη Νίκου Λεοντάρη που με αυταπάρνηση διέσωσε και παρέδωσε τη Σημαία του 5ου Συντάγματος.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Στην κόψη της Ιστορίας-Ταγματάρχης Δημήτρης Κασλάς» σε σκηνοθεσία των Γιώργο Λάγδαρη και Κώστα Ανέστη, μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη και έρευνα-τεκμηρίωση-κείμενα του Αλέξανδρου Καπανιάρη.
Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας τιμά με την επανέκδοση του σπουδαίου αυτού Ιστορικού Λευκώματος τον ήρωα Ταγματάρχη Δ.Κασλά και όλους τους γενναίους τρικαλινούς πολεμιστές του έπους του ΄40 που έγραψαν μια χρυσή σελίδα στη σύγχρονη ελληνική Ιστορία, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα και την αξία της τοπικής Ιστορίας και συμβάλλοντας στην ανάδειξη και διάδοσή της.