Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο του Ταμείου Εθνικής Άμυνας μεταξύ του Δημάρχου Τρικάλων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου με το Διευθυντή του Ταμείου Υποστράτηγο κ. Γεώργιο Σταθιά, με την παρουσία των Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ.κ Χρήστο Σιμορέλη και Σάκη Παπαδόπουλο. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που μας στάλθηκε από το βουλευτικό γραφείο του κ. Χρ. Σιμορέλη το  θέμα της συνάντησης ήταν η παραχώρηση προς χρήση του στρατοπέδου «Πούλιου» της πρώην 7ης ΤΑΞΥΠ στο Δήμο Τρικάλων, για δημιουργία αρχαιολογικού και βυζαντινού μουσείου. Παρόντες στη συζήτηση ήταν όλοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες που έχουν αντικείμενο την αξιοποίηση της περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων.
Ύστερα από ξενάγηση στο κτίριο του ταμείο που βρίσκεται στην Πλάκα και ιστορική αναδρομή στη λειτουργία του, ακολούθησε συζήτηση για τις προοπτικές της παραχώρησης. Η συζήτηση κατέληξε σε αμοιβαία συμφωνία ότι είναι προς το συμφέρον των κατοίκων των Τρικάλων να προχωρήσουν οι εργασίες καιανανεώθηκε το ραντεβού, αυτή τη φορά στα Τρίκαλα, για να καταλήξει η συμφωνία.
Αποτελεί αναμφίβολα απαραίτητη προσθήκη στην πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας, η δημιουργία ενός μουσείου, που θα στεγάσει όλα τα ευρήματα που προέρχονται από την αρχαία Τρίκκη και τη Βυζαντινή περίοδο. Με αυτό το τρόπο θα δημιουργηθεί ένας χώρος παιδείας, έρευνας και τουριστικής ανάπτυξης.