Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας συνεχίζει και εργάζεται το 2016  για την απόκτηση μηδενικής ανοχής στη βία κατά των γυναικών από τους πολίτες του Δήμου Τρικκαίων,  πιστεύοντας στη δύναμη της γνώσης και της ενημέρωσης. Από τον Ιανουάριο του 2016 έως και σήμερα το Σ.Κ πραγματοποίησε στον χώρο της εκπαίδευσης τις εξής δράσεις:
Πρωτοβάθμια  εκπαίδευση
-Συμμετοχή στην Ημερίδα που διοργάνωσε σχολικός σύμβουλος διεύθυνσης ‘Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα: «Προάγοντας τη συνεργασία και τις υγιείς σχέσεις στη σχολική κοινότητα, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και των διακρίσεων». Στην Ημερίδα το Σ.Κ. έλαβε μέρος με εισήγηση με θέμα :"Σπάστε τη σιωπή",  στην θεματική της ημερίδας που αφορούσε την συμβολή του Δικτύου Υπηρεσιών στην εκπλήρωση των στόχων της εκπαίδευσης.(8/2/2016)
-Δημοτικό Σχολείο Πύλης
Αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιού με τίτλο "Ηρεμία έξω η Βία" σε δύο τμήματα της Ά τάξης.( 3/3/2016)
Δευτεροβάθμια εκπαίδευση
-7o  Γενικό Λύκειο Δήμου Τρικκαίων
Ενημερωτικές παρουσιάσεις στα τρία τμήματα της τρίτης Λυκείου(2/2/2016, 23/2/2016, 23/3/2016)
-1ο ΕΠΑΛ Δήμου Πύλης
Συνολική ενημερωτική παρουσίαση σ τους μαθητές όλων των τμημάτων του σχολείου. (8/3/2016)
Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ενηλίκων
- ΚΕΚ ΔΙΑΣ
Πρώτος κύκλος ενημερώσεων σε τέσσερα τμήματα ενηλίκων σπουδαστών (27/1/2016, 28/1/2016, 11/2/2016)
-ΑΚΕΘ Θεσσαλίας
1η ενημέρωση σε τμήμα ενηλίκων σπουδαστών(23/3/2016)
Γιατί ενημέρωση στην εκπαίδευση;
Η απόκτηση  μηδενικής ανοχής απέναντι στη βία κατά των γυναικών γίνεται μέσα από την ευαισθητοποίηση που μπορεί κάποιος να αποκτήσει για το θέμα, εφόσον πρώτα απ’ όλα  αποκτήσει ενημέρωση για αυτό.
Ενημέρωση για τις διαστάσεις του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών που αποτελεί καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στην χειρότερη μορφή του καταπατά το δικαίωμα στη ζωή. 
Ενημέρωση για τις  ψυχολογικές και σωματικές συνέπειες της βίας κατά των γυναικών  που υφίστανται βία στον ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο.
Ενημέρωση για την απίστευτη δυσκολία μιας γυναίκας θύματος βίας να απομακρυνθεί από το κακοποιητικό περιβάλλον, δυσκολία που γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη μέσα από τον φαύλο κύκλο της βίας που την εγκλωβίζει- μέσω ψυχολογικών διεργασιών-μέσα σε αυτόν.
Ενημέρωση για τα νομικά δικαιώματα μιας γυναίκας-θύματος βίας, η άγνοια των οποίων πολλές φορές της δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο φόβο και δυσκολίες στο να πάρει την απόφαση  να σπάσει τη σιωπή της.
Ενημέρωση για τους κοινωνικούς λόγους που την στέλνουν πίσω στο κακοποιητικό περιβάλλον ακόμη και αν εκείνη αποφασίσει να σπάσει την σιωπή της. Λόγους που δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι θυσιάζοντας και ενοχοποιώντας την, συνειδητά ή ασυνείδητα.
 Η γνώση είναι πάντα δύναμη και ποτέ δεν σταματά σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν φτάσουμε. Ποτέ δεν είναι αργά να σπάσουμε την σιωπή μας απαιτώντας το δικαίωμα στη  ζωή και την ελευθερία μας,  όπως ποτέ δεν είναι αργά να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πόσο μας αφορά το θέμα του ‘άλλου’ ή της ‘άλλης’ , να δούμε τις δικές μας ευθύνες απέναντι σε αυτό και να αντιδράσουμε.
Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων
Τηλ:24310-27943