Στο Μύλο Ματσόπουλου, σ’ ένα μαγευτικό χώρο γεμάτο μνήμες και όνειρα, που η αισθητική του εμπνέει την καλλιτεχνική δημιουργία, ο Δήμος Τρικκαίων και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων δημιουργούν Καλλιτεχνικά Εργαστήρια, θεάτρου και ζωγραφικής, για τα παιδιά και τους νέους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την προ-εγγραφή τους και να  πάρουν περισσότερες πληροφορίες στο Μύλο Ματσόπουλο στα γραφεία του Δημοτικού Θεάτρου (τηλ. 24310 20090)  τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:
·        Θεατρικά Εργαστήρια  για τα παιδιά τους νέου
Το Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου αφορά όλους τους μαθητές ,αφού στόχος του είναι η δημιουργική ευαισθητοποίηση των παιδιών στο χώρο των Τεχνών και του θεάτρου, η ανάπτυξη της κοινωνικότητας και υπευθυνότητας στα πλαίσια της ομάδας και η απελευθέρωση της ψυχοκινητικής τους ενέργειας μ’ όλες τις μορφές έκφρασης που η σύγχρονη παιδαγωγική προτείνει για την συγκρότηση της προσωπικότητάς τους.  Λειτουργούν Τμήματα: Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου
Το Θεατρικό Εργαστήρι για τους νέους (18-35 ετών), απευθύνεται σε νέους που θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου, να εκφραστούν μέσα απ’ αυτή και να επικοινωνήσουν μέσα από την δυναμική της ομάδας.
Οι  διδακτικές ενότητες των εργαστηρίων:
Κίνηση και Έκφραση (αυτοσχεδιασμοί, παντομίμα, σκηνική έκφραση)
Λόγος και Έκφραση (δραματοποίηση)
Θεατρική αγωγή (υποκριτική, θεατρική δράση, θεατρική παράσταση)
·        Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά και νέους
Στο Εργαστήρι πραγματοποιούνται μαθήματα εικαστικών τεχνών και ζωγραφικής για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου-λυκείου και για νέους.
Το Εργαστήρι στοχεύει στην ανάπτυξη της εικαστικής σκέψης, αντίληψης και δεξιοτήτων , με    δημιουργικό τρόπο, ενισχύοντας την φαντασία των παιδιών και των νέων, με στόχο να συμβάλει στην δημιουργική απασχόληση και στην ανάπτυξη της εικαστικής παιδείας και τέχνης.