Υπάρχει ένας λόγος που οι διάσημοι επιλέγουν, αριστουργήματα της ωρολογοποιίας, όπως τα Cartier ρολόγια. Προφανώς ως άνθρωποι κι εκείνοι έχουν αδυναμία στο ωραίο. Ο άλλος όμως σημαντικός λόγος είναι, ότι με αυτές τις επιλογές τοποθετούν τους εαυτούς τους στο βάθρο, που θα τους κάνει δυσπρόσιτους. Ακριβώς δηλαδή όπως ένα είδωλο πρέπει να είναι.

Σκεφτείτε το εξής. Μας αρέσει ένας αστέρας του Χόλιγουντ να δείχνει απλός άνθρωπος και ευπρόσιτος. Για να τον θαυμάσουμε όμως, πρέπει να έχει κάτι, που ένας κοινός θνητός δεν μπορεί εύκολα να αποκτήσει. Είτε θα είναι ένα ακριβό αμάξι είτε μια συλλογή από ακριβά και απλησίαστα Cartier ρολόγια, είναι αυτές οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στην εικόνα τους.

Όποιο κι αν είναι το κίνητρό τους πάμε να δούμε μερικούς διάσημους, άνδρες και γυναίκες, που αγαπούν τα ωραία και ακριβά ρολόγια.

Cartier Tank: Το εμβληματικό μοντέλο που λάτρεψαν διασημότητες σε όλο τον κόσμο;

Τα Cartier ρολόγια αποτελούν μέρος της ιστορίας της ωρολογοποιίας, τα εμπνευσμένα από τα στρατιωτικά οχήματα του ‘Α Παγκόσμιου Πολέμου, Tank είναι ολόκληρο κεφάλαιο. Τα σχεδίασε ο ίδιος ο ιδρυτής του οίκου, Louis François Cartier, και τα αγάπησαν άπειροι διάσημοι από την κυκλοφορία τους ως σήμερα.

Έτσι εκπροσώπους της συλλογής Tank έχουμε δει να κοσμούν τον καρπό της Jackie Kennedy, τον Yves Saint Laurent, τη Charlotte Rampling και τον Andy Warhol. Από σύγχρονους, το φόρεσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα και εν συνεχεία η Μέγκαν Μαρκλ, αλλά και η Angelina Jolie.

Patek Philippe ρολόγια για τους λάτρεις του vintage

Και τα Patek Philippe ρολόγια έχουν τους αθεράπευτους θαυμαστές τους. Και γιατί αξίζουν τόσο πολύ; Γιατί είναι ο τελευταίος οίκος ωρολογοποιίας, που παρέμεινε ανεξάρτητος και ανήκει ακόμη στην οικογένεια των Γενοβέζων τεχνιτών. Το σημαντικότερο; Χρησιμοποιούν ακόμη τις τεχνικές ωρολογοποιίας, που χρησιμοποιούσαν από το 1839.

Από τον σχεδιασμό μέχρι την κατασκευή, όλα τα ρολόγια δημιουργούνται στον οίκο Patek Philippe, από την αρχή ως το τέλος. Αυτό σημαίνει, ότι οι αρμόδιοι του οίκου έχουν πλήρη επίβλεψη στη γραμμή παραγωγής των ρολογιών. Αυτό τους επιτρέπει να δημιουργούν πραγματικά αριστουργήματα. Και αυτός είναι ο λόγος που οι τιμές τους αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη.

Από τον Drake και τον Ed Sheeran μέχρι την Ellen DeGeneres και τη Victoria Beckham οι διάσημοι αγαπούν τα Patek Philippe ρολόγια. Ας δούμε μερικούς ακόμη λάτρεις των ρολογιών του οίκου.

Brad Pitt: Ο ένθερμος υποστηρικτής των Patek Philippe ρολογιών

Ο διάσημος αστέρας του Χόλιγουντ δεν υστερεί σε εντυπωσιακά ρολόγια. Φημίζεται μάλιστα για την ιδιαίτερα εντυπωσιακή συλλογή του σε vintage ρολόγια, με πολλούς να τον ανακηρύσσουν σε βασιλιά του ρετρο στυλ.

Τον έχουμε δει να φορά σε πολλές περιστάσεις το Nautilus 5711, το οποίο έχει τους αριθμούς σε απαλό μπλε, ενώ το καντράν και το μπρασελέ είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Με διάμετρο 40mm το ρολόι είναι σχετικά μεγάλο και αδιάβροχο στα 120μ.

10 θρυλικοί άνδρες που λάτρεψαν τα Rolex ρολόγια

Από τη λίστα των διάσημων που λάτρεψαν τα κομψοτεχνήματα της ωρολογοποιίας, δε θα μπορούσαν να λείπουν τα Rolex ρολόγια.

Barack Obama: Στη διάρκεια της θητείας του κράτησε χαμηλούς τους τόνους με ένα Jorg Gray, ενώ όταν αποσύρθηκε «κακόμαθε» τον εαυτό του με ένα Rolex Cellini reference 50509.

John F. Kennedy: Το διαβόητο Rolex Day-Date ήταν το δώρο της Μέριλιν στον Πρόεδρο για τα 45α γενέθλιά του, όταν τραγούδησε το διάσημο πια «Happy Birthday Mr. President». Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών υπό τις οποίες το δώρισε η ηθοποιός, το ρολόι έμεινε στα αζήτητα ως το 2005.

Paul Newman: To Cosmograph Daytona είναι αλλιώς γνωστό στο ευρύ κοινό ως το Newman. Γιατί ο διάσημος ηθοποιός και το ρολόι έγιναν συνώνυμα.

Winston Churchill, Jay-Z, Martin Luther King, Tiger Woods, Roger Federer, Steve McQueen ήταν μερικοί ακόμη εμβληματικοί άνδρες, που ενέδωσαν στη γοητεία των Rolex ρολογιών.