H μοναστική πολιτεία των Μετεώρων παραμένει μετά το Αγιον Ορος η πρώτη θρησκευτική κοινότητα στη χώρα και τόπος προσέλκυσης πολλών επισκεπτών τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων νομού Τρικάλων Σωτήρης Φαμίσης μιλώντας στο «Βήμα» τόνισε ότι «η περιοχή δέχεται μεγάλο όγκο επισκεπτών 365 ημέρες τον χρόνο και πολλοί είναι περιπατητικοί τουρίστες». Τα τελευταία χρόνια δε έχουν αυξηθεί σημαντικά οι ροές τουριστών από την Ασία, ειδικότερα τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Κίνα, «οι οποίοι ενδιαφέρονται πρωτίστως για τη γεωλογική μορφολογία».
Σύμφωνα με τον ίδιο «οι επισκέπτες στην περιοχή κυμαίνονται από 850.000 ως 1,2 εκατ. ετησίως. Ορισμένοι πραγματοποιούν μία διανυκτέρευση στην περιοχή, με τις ετήσιες διανυκτερεύσεις να ανέρχονται σε 600.000. Η αιχμή της περιόδου ξεκινά από τον Μάρτιο και κορυφώνεται Απρίλιο και Μάιο και μετά το καλοκαίρι ανακάμπτει από τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο».
Στην Καλαμπάκα υπάρχουν 30 ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων, καθώς και 30 επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες…
Τ.Π.