Προς τα σύνορα προωθήθηκαν σήμερα τα ξημερώματα τα έξι από τα επτά λεωφορεία με 370 από τους 420 συνολικά πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο Μουργκάνι. Στην περιοχή παρέμεινε ένα λεωφορείο ενώ κατέφθασαν ακόμη πέντε με 370 άτομα με προορισμό την Ειδομένη και της χώρες της Ευρώπης.
Η δημοτική αρχή Καλαμπάκας βρίσκεται στο πλευρό των προσφύγων, ενώ συνεργεία
καθαριότητας απομάκρυναν όλα τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί το προηγούμενο διάστημα.  Αξίζει να τονιστεί πάντως ότι ο δήμος Καλαμπάκας  απέκλεισε το ενδεχόμενο διαμονής  των προσφύγων στο κλειστό γυμναστήριο της κωμόπολης.
Την ίδια ώρα πολίτες αλλά και φορείς της περιοχής μας βοηθούν με κάθε τρόπο. Το Σωματείο Αρτοποιών πρόσφερε αρτοποιήματα κι άλλα προϊόντα συνεχίζοντας τις δράσεις αλληλεγγύης.
Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων καλεί τους εμπόρους που επιθυμούν και δύνανται να βοηθήσουν προσφέροντας είδη ένδυσης και τρόφιμα (γάλατα διαρκείας και κονσέρβες, όχι χοιρινό κρέας).
Τα είδη ένδυσης θα συγκεντρώνονται στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, στην οδό Σωκράτους 23, την Τετάρτη 24/02  και την Πέμπτη 25/02 από τις 9:00 ως τις 14:00.
Ο Εμπορικός Σύλλογος θα αναλάβει να μεταφέρει τα ρούχα στο Μουργκάνι, ώστε να διανεμηθούν στους πρόσφυγες.
Τέλος η Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων μιλά για την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένας ανοικτός χώρος φιλοξενίας και υποδοχής των προσφύγων στο νομό Τρικάλων.