Το νέο οργανόγραμμα της Εθνικής τράπεζας δεν περιλαμβάνει την περιφερειακή διεύθυνση της Λάρισας η οποία σήμερα έχει τον συντονισμό και την εποπτεία σε 15 νομούς σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Δ. Μακεδονία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία αλλά και την Κέρκυρα, απασχολώντας 30 εργαζόμενους.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο. Σε αυτή αναφέρει: 

«Στο νέο οργανόγραμμα της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, αναμένεται να παραμείνουν ως Περιφερειακές Διευθύνσεις, αυτές που έχουν έδρα την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ προβλέπεται η παντελής κατάργηση της Διοίκησης στη Λάρισα. Με την παύση λειτουργίας, όμως, της Περιφερειακής Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα, συρρικνώνεται και η τοπική παρουσία της Εθνικής Τράπεζας στην κοινωνική και κυρίως οικονομική ζωή των πολιτών, γεγονός που οδηγεί αναμφίβολα, στην ποιοτική υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και μέρους της Στερεάς Ελλάδος. Στην πολύχρονη παρουσία της στη Λάρισα, η Διεύθυνση Δικτύου ΣΤ συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών».

Ο κ. Κώστας Μπαργιώτας, σημειώνοντας ότι «η Διεύθυνση ΣΤ της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα βοηθά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και εξυπηρετεί καταστήματα από πολλούς νομούς και περιφέρειες της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας» θέτει στον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο τα εξής ερωτήματα: «Κρίνετε σκόπιμο να κλείσει η Διεύθυνση Δικτύου ΣΤ της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα; Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να εξακολουθήσει να λειτουργεί η συγκεκριμένη Διεύθυνση;»