Πρωταθλητισμό στην ανεργία κάνει η Θεσσαλία, η οποία είναι η δεύτερη Περιφέρεια πανελλαδικά σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. όπως τόνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μ. Καραμεσίνη. Η κ. Καραμεσίνη είχε συνεργασία με τους διευθυντές των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης και την Περιφερειακή Διευθύντρια Ολ. Τσιούρβα για να γίνουν πλήρως κατανοητά, όπως υπογράμμισε, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ανεργίας σε κάθε περιοχή.

Αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, συμπλήρωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ απαιτούν διαφορετικές πολιτικές αντιμετώπισης.

Η κ. Καραμεσίνη δήλωσε ότι ο ΟΑΕΔ είναι πρόθυμος να συνεργαστεί στενά με τις Περιφέρειες κατά τόπους, οι οποίες διαθέτουν και τους πόρους για να τρέξουν τα κατάλληλα προγράμματα που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική καταπολέμηση της ανεργίας.

Όσον αφορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα κονδύλια που θα διατεθούν μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων δράσεων για την καταπολέμηση της ανεργίας ανέρχονται σε 68 εκ. ευρώ περίπου, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

Από την πλευρά της πάντως η διοικήτρια του ΟΑΕΔ τόνισε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα εργαλεία ώστε να απασχοληθούν οι άνεργοι από τις επιχειρήσεις που κλείνουν, σε αυτές που αρχίζουν να αναπτύσσονται.

Στην ημερίδα εισηγήσεις πραγματοποίησαν εκτός από την κ. Καραμεσίνη, η περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ Ολ. Τσιούρβα, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού Θαν. Ζαχαρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημ. Δεληγιάννης κ.α.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ενώ παρευρέθηκαν ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Γρ. Παπαχαραλάμπους, ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π. Παπαγεωργίου και πλήθος κόσμου.

Ιωάννης Γιάτσιος (EΡΤ)