Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ θα γίνει αύριο Σάββατο (2/4, 17:00) στο Λαύριο όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τα Τρίκαλα BC Aries. Το συγκρότημα του Κώστα Φλεβαράκη θέλει τη νίκη για να εδραιώσει την παραμονή του στην κατηγορία από αύριο και να μην περιμένει την τελευταία αγωνιστική, εντός έδρας, κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ «στον αγώνα που έγινε στις 2 Ιανουαρίου εξαντλείται η ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων στην κατηγορία. Η θεσσαλική ομάδα είχε επικρατήσει με 81-77.
Στο τέλος της τρίτης περιόδου τα Τρίκαλα BC Aries έδειχναν να «καθαρίζουν» τη νίκη προηγούμενα με 66-53 όμως το Λαύριο πλησίασε στους δύο πόντους στα 14΄΄ πριν το τέλος (79-77). Ο Ρόμπινσον ωστόσο με βολές «κλείδωσε» τη νίκη των γηπεδούχων. Ο Κόντζερ με 12 πόντους και εννιά ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος των νικητών ενώ 18 πόντους και πέντε ασίστ είχε ο Ρόμπινσον. Από την άλλη πλευρά ο Μπολντς είχε 24 πόντους και ο Κρουμπάλι 16 με οχτώ ριμπάουντ.
Γενικότερα οι δύο ομάδες έχουν παράδοση στα… θρίλερ καθώς τα δύο τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια στην Α2 κρίθηκαν στην παράταση. Ήταν για την περίοδο 2012-2013 με το Λαύριο να κάνει το 2/2 επικρατώντας με 88-86 εκτός και 76-72 εντός έδρας έχοντας ως κορυφαίος και στα δύο παιχνίδια τον Σάκη Γιαννακόπουλο με 17 και 25 πόντους αντίστοιχα.
ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES
*Δύο τάπες «ψάχνει» ο Όβι Σόκο για να φτάσει τις 11 και να φτάσει στη 2η θέση της σχετικής λίστας της ιστορίας της θεσσαλικής ομάδας τον Κένεθ Κάντζι.
*Έξι πόντους μακριά από τους 100 είναι ο Γιάννης Καραθανάσης.
*Τον Γιώργο Αποστολίδη θα «πιάσει» στην 56η θέση της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια (273) στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ ο Γιώργος Τσιάρας.