Mε ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι ο 9ος ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Θανάση Σταμόπουλου. Την απόσταση, μήκους 21,1 χλμ με αφετηρία την Καλαμπάκα και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης διένυσαν 1.197 δρομείς με τον Γιώργο Μίνο να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με επίδοση 1.08.37. Δεύτερος ήταν ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος με 1.08.53 και την τρίτη θέση κατέλαβε ο Μιχάλης Καλομοίρης με 1.09.49.
Στην ίδια απόσταση και στις γυναίκες πρώτη κατετάγη η Ελενα Λεβεντάκη με χρόνο 1.20.08 και πίσω της τερμάτισαν οι Βασιλική Καραγεωργάκη με 1.20.40 και Βίκυ Κολοβού με 1.27.39.
Στον δρόμο των 6 χιλιομέτρων, που έγινε μέσα στην πόλη, συμμετείχαν 534 αθλητές και αθλήτριες και στην κατηγορία των ανδρών πρώτος τερμάτισε ο Ευτύχης Σουλιώτης του ΓΣΤ με χρόνο 18.32 και ακολούθησαν οι Χρήστος Φλόκας (ΓΕΑ Τρικάλων) με 18.35 και Χρήστος Παλούκας με 19.12.
Στις γυναίκες πρώτευσε η Μαρία Ζωγραφάκη της Καλύμνου με 20.21 και ακολούθησαν στις επόμενες θέσεις η Ειρήνη Μιχαλά με 21.40 και Γεωργία Πλέντζα του ΓΣΤ με 22.54 βελτιώνοντας την προηγούμενη ατομική της επίδοση. Επίσης μεγάλη ήταν συμμετοχή και των μικρών παιδιών στο δρόμο 1 χιλιομέτρου που προηγήθηκε.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον 80χρονο Γιώργο Θέμελη, τον γηραιότερο τρικαλινό δρομέα που συνεχίζει ακόμα και σήμερα τρέχει στους αγώνες όπως συνέβη και σήμερα. Τιμήθηκε μάλιστα από τους διοργανωτές, τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων, για την προσφορά του σε ειδική τελετή (τελευταία φωτογραφία) μετά το τέλος του ημιμαραθωνίου. Τέλος να σημειωθεί ότι στην κεντρική πλατεία, με μέριμνα του τμήματος εθελοντών του δήμου Τρικκαίων και του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου Τρικάλων, είχε στηθεί ένας ειδικός σταθμός  για όσους επιθυμούσαν να γίνουν δότες μυελού των οστών.