Ούτε ο πιο διορατικός άνθρωπος δεν μπορούσε να φαντασθεί την πορεία της πολιτικής κατάστασης στην πατρίδα μας, μετά τις Εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Δεν υπάρχει πολίτης που να συμφωνεί με τα όσα γίνονται στον τομέα της Διοίκησης του Κράτους, στον τομέα της Υγείας και στον τομέα της Παιδείας. Οι κυβερνώντες αντί να λύσουν τα προβλήματα της κοινωνίας δημιουργούν με δηλώσεις και με τα πεπραγμένα τους αγκυλώσεις και στρεβλώσεις, που διασύρουν την χώρα και γελοιοποιούν την λειτουργία του κράτους. 

Προκλητικές, αντιδημοκρατικές και πρωτοφανείς θεωρούνται οι δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και των τρωκτικών του κομματικού σωλήνα του ΣΥΡΙΖΑ, που στρέφονται εναντίον της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας, με αφορμή τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στο χώρο των Νοσοκομείων μας, από τους μαθητευόμενους μάγους της αριστερής παρένθεσης και της Δεξιάς Ουράς. 

Την έντονη αντίδραση εξέφρασαν, με κοινή ανακοίνωσή τους, οι Ενώσεις των Δικαστών και Εισαγγελέων, των Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, των Διοικητικών Δικαστών, των Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, οι οποίοι τονίζουν πως τέτοιες δηλώσεις «συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση σε υποθέσεις που αφορούν τους πολίτες και τον φυσικό τους δικαστή». 

Η Δημοκρατία στηρίζεται σε τρεις πυλώνες ή σε τρεις Εξουσίες, την Δικαστική, την Νομοθετική και την Εκτελεστική και η κάθε μια λειτουργεί ανεξάρτητα από την άλλη. Η Βουλή νομοθετεί, το κράτος εκτελεί ή υλοποιεί τους νόμους και η Δικαιοσύνη λύνει τα προβλήματα με βάση τους νόμους. Οποιαδήποτε αλλαγή στο θεσμικό αυτό πλαίσιο συνιστά εκτροπή από το Δημοκρατικό πολίτευμα και οδηγεί σε Δικτατορίες με κοινοβουλευτικό μανδύα ή σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. 

Κάθε Κυβέρνηση ασκεί την δική της πολιτική, που βασικά πρέπει να ναι εναρμονισμένη με τις προγραμματικές της δηλώσεις και με τους νόμους του κράτους, πράγμα το οποίον καμία κυβέρνηση δεν τήρησε μέχρι στιγμής, δηλαδή άλλα λένε και άλλα κάνουνε. Αυτό όμως πρέπει να γίνεται σ’ όλες τις Δημοκρατικές χώρες. Το να προσπαθούν Υπουργοί της κυβέρνησης να χειραγωγήσουν την Δικαιοσύνη και την Αστυνομία με απειλές και παράνομες και παράλογες τοποθετήσεις είναι ό,τι το χειρότερο για το πολίτευμα της Δημοκρατίας. Και φυσικά η κυβέρνηση μπορεί να δρομολογεί εξελίξεις στον κοινωνικό τομέα αλλά αυτές να ναι σύμφωνες με τους Νόμους. Αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη, όταν υπάρχουν πολίτες που ζητούν την προστασία από τις Αυθαιρεσίες Υπουργών και υψηλά ιστάμενων Κρατικών λειτουργών. 

Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης σε συνδυασμό με την προστασία του πολίτη δηλ. της Αστυνομίας αποτελούν αναγκαίες συνιστώσες και αναπόσπαστα στοιχεία της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Ας αφήσουν μερικοί του ΣΥΡΙΖΑ τους τσαμπουκάδες, τις απειλές και την τρομοκρατία, που προσπαθούν να περάσουν στις τάξεις των Δικαστών και των Αστυνομικών και ας μάθουν πως στην Δημοκρατίας τίποτε δε …. χαλιναγωγείται. 

Κάτω, λοιπόν, τα χέρια από την Δικαιοσύνη και την Αστυνομία και ας μην ξεχνάμε πως «και οι κρίνοντες – κρίνονται…», γιατί ο πολίτης αισθάνεται Ασφάλεια και για τον εαυτό του και για την περιουσία του, όταν έχει δίπλα του τον Ακέραιο και φυσικό του Δικαστή και το Αντικειμενικό Αστυνομικό Όργανο. Εδώ, πάντως, δεν είναι Τουρκία είναι Ελλάδα…!