Οι εξελίξεις στο ΔΟΛ και η ανάληψη απο την πλευρά του Β.Μουλόπουλου της διοικήσης του μόνο ως τυχαίο πολιτικό γεγονός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ουσιαστικά ο ΔΟΛ περνά στα χεριά του ΣΥΡΙΖΑ αλλώστε ο Β. Μουλόπουλος ήταν επί χρόνια  «σύνδεσμος» ανάμεσα στο Τσίπρα και τον ΔΟΛ,επομένως η αποστολή που ανέλαβε  έγινε με άμεση εντολή του Τσίπρα και με σαφείς κατευθύνσεις από τον ίδιο.
Ο ΔΟΛ αποτέλεσε βασικό εκφραστή του μνημονίου στην χώρα μας με πάθος στηρίξε ολές την μνημονιακές κυβερνήσεις ενώ ο Σταύρος Ψυχάρης είχε φροντίσει να έχει δικούς του ανθρώπους σε όλα τα αστικά κόμματα με αποκορύφωμα την εκλογή του γιού με την Ν.Δ.
Οι σημερίνες αντιδράσεις των αλλών μνημονιακών κομμάτων μόνο ως υποκρισία μπορεί να χαρακτηριστούν αλλώστε στο παρελθόν εχούν χρησιμοποιήσει και αυτά τον ΔΟΛ για τα δικά τους συμφέροντα.
Το μνημονιακό σκηνικό με φόντο τα νέα μέτρα και τις απαιτήσεις των δανειστών αναδιατάσεται ειναί  πιθανόν με όχημα τον ΔΟΛ να έχουμε και πολιτικές συγκλίσεις στο χώρο της ''Κεντροαριστεράς''.
Όλοι οι σχεδιασμοί επί χάρτου των κατεστημένων παρακμιακών πολιτικών κύκλων δεν μπορούν και δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι οι κοινωνικές διεργασίες διογκώνουν ένα μεγάλο ρεύμα που αμφισβητεί τον ψευδώνυμο ευρωπαϊσμό τους ένα μεγάλο ενωτικό αριστερό αντιμνημονιακό  προοδευτικό μέτωπο μπορεί να χαλάσει τα σχέδια τους.
Μπουκουβάλας Γεώργιος Συντονιστής της ΛΑ.Ε Τρικάλων