Λαμβάνοντας σήμερα το πρωί μια ακόμη επιστολή από τον πλέον γνωστό «παντοτινό φίλο της πόλης» , προχωρώ στη δημοσίευση αυτής της επιστολής , σεβόμενη την επιθυμία του ίδιου αλλά και θέλοντας να βοηθήσω να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματά του. 

Έχοντας την πεποίθηση ότι όλοι μας πρέπει να γίνουμε αρωγοί στο πρόβλημά του συμπολίτη μας , καλώ όλους να συμμετάσχουν ενεργά σ΄ αυτό. 

Όποιος πιστεύει ότι έχει κάποια απάντηση σ΄ αυτά που ήδη μας έχουν αποσταλεί , μπορεί να στείλει e-mail  στο: pantotinos.filos@gmail.com .

Για περαιτέρω ενέργειες που θα προβεί ο Δήμος Καλαμπάκας προκειμένου να βοηθήσει το συμπολίτη μας , θα σας ενημερώσουμε σύντομα.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού 

Λίλα Μπαντέκα - Νάνη

Η επιστολή που λάβαμε σήμερα έχει ως εξής: 

 Αγαπητή κυρία Αντιδήμαρχε Πολιτισμού Δήμου Καλαμπάκας

Μετά από το ενδιαφέρον που όπως πληροφορήθηκα δείξατε για τις ίσως παράξενες επιστολές μου κι επειδή  ο χρόνος της άφιξής μου στην Καλαμπάκα πλησιάζει, αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας για να ξεδιαλύνω όσο μπορώ το θολό τοπίο που άθελά μου προκάλεσα.  

Πρώτα απ΄ όλα να σας παρουσιαστώ : ονομάζομαι Πολύδωρος Παραμυθέας, κατάγομαι από την Καλαμπάκα όπως το έχετε διαπιστώσει από τις προηγούμενες επιστολές μου και διαμένω στην Αθήνα. Η εργασία μου έχει σχέση με τον πνευματικό χώρο. Είμαι παραμυθάς. Γυρίζω, μαζεύω παραμύθια και με πολλή αγάπη τα δίνω στον κόσμο και ιδιαίτερα στα παιδιά. Πρόσφατα κυκλοφόρησα και βιβλίο που θα το χαρίσω στη πόλη όταν με το καλό θα έρθω.  Πολλοί φίλοι μου βέβαια με φωνάζουν παραμυθά με την άλλη έννοια του ψεύτη ,λόγω της συνήθειας που κληροδότησα από τον παππού μου να μεταφέρω στους συνομιλητές μου τους χρησμούς του προγόνου μου.  Πιστέψτε όμως,  λύσεις ψάχνω και όχι να προβληματίζω τον κόσμο.  Όλοι εσείς αν είχατε στα χέρια σας τέτοιους χρησμούς τι θα κάνετε; 

  Για παράδειγμα,  σε κάποιες συζητήσεις ο παππούς μου  μιλούσε  για κάποιους  ανθρώπους της  Καλαμπάκας εκείνα τα όμορφα χρόνια και με περίεργο στόμφο έλεγε:

Μείγματα 50  αστέρων βοήθησαν την πόλη μας!

Εσείς τι θα καταλαβαίνατε; Πληροφορήστε και τους πολίτες μήπως μπορούν να απαντήσουν. 

Επιθυμία μου είναι τις μέρες που θα μείνω στην Καλαμπάκα να με βοηθήσετε εσείς ή όποιοι πολίτες μπορούν,  για να βρω επιτέλους τη  λύση στα ανυπόφορα πλέον αναπάντητα ερωτήματα.  Αν στα χέρια σας έχετε οποιαδήποτε άλλη ιδέα παρακαλώ να με ενημερώσετε. 

Ας γίνουμε λοιπόν όλοι μαζί «παράξενοι» παραμυθάδες και  με το μαγικό κλειδάκι της αγάπης και της αλληλεγγύης, ας ξεδιαλύνουμε το μύθο γύρω από τον παππού μου και να φτιάξουμε το δικό μας παραμύθι , αυτό ,  που θα ταιριάζει στις καρδιές όλων εμάς που θέλουμε να είμαστε φίλοι.

Με αγάπη

Ο παντοτινός φίλος σας

Πολύδωρος Παραμυθέας